Norvegas M. Carlsenas savo 19-metį oponentą sukčiavimu apkaltino prieš savaitę, tačiau jokių konkrečių įrodymų nepateikė.

Dabar 72 puslapių apimties tyrimą išplatino Chess.com portalas, tvirtinantis, kad H. Niemannas „galimai sukčiavo daug dažniau“, nei yra pats pripažinęs.

H. Niemanas yra teigęs, kad būdamas jaunesnis (12 ir 16 metų) bandė naudotis kompiuterinėmis programomis per neoficialias partijas, tačiau tikino to niekada nedaręs žaisdamas prie tikros lentos ar per nuotolinius komercinius turnyrus. Jis netgi tvirtino, jog M. Carlsenas ir Chess.com savo teiginiais bando sugriauti perspektyvią jo karjerą.

Visgi Chess.com portalas, kuriame H. Niemanno paskyra yra užblokuota, skelbia, kad amerikietis galėjo sukčiauti ir 2020-aisiais. Ir netgi nuotolinėse partijose bei turnyruose, kuriuose kovojama dėl piniginių prizų.

Prie tokios išvados prieita išanalizavus H. Niemanno partijas ir jo atliktus ėjimus, lyginant juos su šachmatų kompiuterių sprendimais – jie dažnai yra kur kas „gudresni“ už pačių geriausių šachmatų žaidėjų ėjimus.

H. Niemannas per keletą pastarųjų metų padarė neįtikėtiną progresą ir pagal savo reitingą šovė į geriausių pasaulio šachmatininkų 50-uką, o skandalas galutinai įsiplieskė po netikėtos amerikiečio pergalės „Sinquefield Cup“ turnyre prieš M. Carlseną ir vėlesnių norvego reakcijų.

Visgi chess.com nerado jokių įrodymų, kad H. Niemannas būtų sukčiavęs per partijas prie tikros šachmatų lentos, kaip ir minėtos pergalės prieš M. Carlseną dieną.

Plačiau apie šiuos įvykius galite paskaityti čia ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)