28-erių boksininkas iš Dagestano profesionalaus bokso ringe iki šiol laimėjo visas 14 kovų, o net 11 pergalių pasiekė nokautu. E. Stanionio sąskaitoje – 13 pergalių ir 9 nokautai.

Pusvidutinio svorio kategorijos „Boxrec“ pasauliniame reitinge E. Stanionis užima 17-ą vietą, R. Butajevas klasifikuojamas devintas.

Po svėrimo procedūros paaiškėjo, kad abu boksininkai užfiksavo vienodą – 66,45 kg svorį, tad kova dėl titulo buvo oficialiai patvirtnta. Tiesa, 173 cm ūgio E.Stanionis yra keliais centimetrais žemesnis už 179 cm. ūgio varžovą. R. Butajevas ringe turės ir 10 centimetrų pranašumą matuojant rankų ilgį.

Nors neretai svėrimų metu netrūksta provokacijų, bet šį kartą abu boksininkai elgėsi pabrėžtinai ramiai ir profesionaliai. Užbaigę formalumus ir atidavę duoklę fotografamas E. Stanionis paspaudė R. Butajevo ištiestą ranką.


E. Stanionis ir R. Butajevas ringe susitiks ne pirmą kartą. Prieš dešimtmetį jie dukart buvo kovojo jaunimo bokso varžybose, sykį dagestanietis buvo lietuvio sparingo partneris.

Lietuvis ir dagestanietis „apšildys“ publiką prieš tos pačios svorio kategorijos titulinę vakaro dvikovą, kurioje pirštines surems kubietis Yordenisas Ugasas bei amerikietis Errolas Spence‘as. Vienas jų susijuos WBA, WBC ir IBF pasaulio čempiono diržais.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Teksase daugiau nei 100 tūkst. vietų turinčioje „AT&T Stadium“ arenoje iš viso vyks šešios kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)