- Kaip sekėsi Tartu maratone praėjusį savaitgalį?

- Sekėsi visai gerai. 89 kilometrų trasoje stipriausioje dalyvių grupėje pavyko užimti aukštą 21-ą vietą. Čia startavo labai daug profesionalų, kurie yra nuolatiniai kalnų dviračių maratonų dalyviai, o dalis jų viso sezono metu specialiai ruošiasi būtent Tartu maratono startui.

Aš dar tik pradedu atrasti kalnų dviračių varžybas, nes visas dėmesys yra sutelktas į plento varžybas. Iki šiol teko dalyvauti vos keliose kalnų dviračių varžybose ir toli gražu nesijaučiu savo ratuose, todėl pasiektą rezultatą vertinu teigiamai.

- Kaip galėtum palyginti Lietuvos ir Estijos kalnų dviračių maratonų varžybas?

- Tartu maratone kiekvienais metais artėjama prie organizatorių nustatyto 6000 dalyvių skaičiaus limito. Lietuviai šiame maratone jau startavo kuomet dar nevyko tokios varžybos Lietuvoje, tad Tartu turi ilgametį įdirbį. Tačiau pažvelgus kaip sparčiai didėja dalyvių skaičius Lietuvos kalnų dviračių maratonuose, tikrai manau, kad vieną dieną ir Lietuvoje vyks tokio masto varžybos. Juo labiau, kad jau dabar organizuojami maratonai Lietuvoje yra rengiami išties aukštu lygiu, o trasų parinkimas ir parengimas varžyboms nenusileidžia didžiausiems maratonams Baltijos šalyse.

- Kaip galėtum apibūdinti Lietuvos kalnų dviračių varžybas?

- Tai yra ir pramoga, ir savęs išbandymas ir kažkas naujo, ką paprasti žmonės gali išbandyti ir atrasti. Lietuvos kalnų dviračių maratonuose startuoja šimtai dviračių mėgėjų, kuriems galbūt labiau patinka ne varžytis trasoje, o tiesiog dalyvauti dviratininkų šventėje.

Žinoma, savęs išbandymas ir galimybė varžytis su kitais dviratininkais turbūt labiau traukia dviračių mėgėjus. O Lietuvos kalnų dviračių maratonai tikrai nebūna nuobodūs – organizatoriai parenka įdomias trasas, kur dėl pozicijų kovojantys sportininkai gali išbandyti dviračio valdymo techniką sudėtingose atkarpose, o dviračių mėgėjai gali tiesiog mėgautis važiavimu dviračiu vaizdingose vietose.

- Kodėl verta dalyvauti kalnų dviračių maratonuose?

- Svarbiausia dalyvauti ir nebijoti būti nugalėtam. Juk sporte kaip ir kasdieniame gyvenime būna visko, o tokios lenktynės užgrūdina ir padaro Jus stipresnius daugelyje gyvenimo atveju. Todėl kviečiu visus išbandyti save šį sekmadienį Anykščiuose vyksiančiame paskutiniame Lietuvos kalnų dviračių etape. Šiame maratone startuosiu ir aš, tad galėsime jėgas išbandyti kartu vieno trasoje.

Šį savaitgalį, rugsėjo 25 dieną, Anykščiuose startuos paskutinis Lietuvos kalnų dviračių maratonų etapas. Maratono startas ir finišas – Niūronių hipodrome.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją