Pagrindiniai turnyro organizatoriai – Laura ir Šarūnas Marčiulioniai, kuriems draugus iš Italijos padėjo sukviesti Irma ir Ričardas Šveikauskai, o iš Ispanijos – Beata ir Darius Malakauskai.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Vyrų B+ grupės varžybos. Po pirmosios dienos varžybų abiejuose pogrupiuose išryškėjo po dvi poras-lyderes, laimėjusias abejas rungtynes. Antrąją turnyro dieną šios poros varžėsi dėl pogrupio nugalėtojos vardo bei patekimo į finalą. Visos keturios poros buvo beveik lygios, tad rungtynių nugalėtojus lėmė geriau sužaistas trečiasis setas – tie-break. Pirmojo tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo Mike'as Bustamante iš Kalifornijos ir Šarūnas Marčiulionis, finale 7:6, 3:6, 10:5 nugalėję ispanus Ramoną Campuzano ir Andresą Ruizą Fernandezą.

Kovą dėl trečiosios vietos laimėjo italai Mattia Rochira ir Davide'as Roccabella, rezultatu 6:4, 6:7, 10:6 palaužę lietuvių Dariaus Malakausko ir Andriaus Valčiuko porą.

Vyrų B grupėje nugalėtojais tapo Ispanijoje gyvenantys ukrainiečiai Sergejus Synytsija ir Olegas Chomka, finale 2:6, 7:5, 10:8 nugalėję vienintelę vyrų turnyre rungtyniavusią moterį – Lisą Adamaitis iš JAV bei jos partnerį vilnietį Stasį Vaičių. Trečiąją vietą užėmė Ispanijoje gyvenančio Gintaro Alaunio ir vilniečio Aurelijaus Globio duetas.

Moterų turnyro finale susitiko favoritėmis laikytos dvi poros: Dalia Geleževičienė iš Vilniaus ir Rasa Butrimaitė iš Kauno bei Simona Barcella ir Dell'Agnese Letizia iš Italijos. Gražesnį ir tikslesnį žaidimą pademonstravusios Dalia ir Rasa nugalėjo varžoves rezultatu 6:4, 6:1 bei tapo čempionėmis. Trečiąją vietą iškovojo vilnietės Irena Maskolaitienė ir Audronė Tendzegolskienė.

Turnyro metu netrūko linksmų ir malonių akimirkų tiek aikštelėse, tiek ir už jų ribų. Pirmoji bendra vakarienė tapo... improvizuota internacionaline vakarone. Pradžioje uždainavo italai. Pasirodė, kad du žaidėjai – dar ir puikūs dainininkai, mokantys daugybę dainų. Tokia pradžia labai patiko vakaro dalyviams. Vėliau mikrofoną perėmė gitaros virtuozas Aurelijus Globys, užgrojęs flamenką, nepalikusį abejingų nei ispanų, nei italų, nei lietuvių. Ir prasidėjo dainos įvairiausiomis kalbomis bei šokiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)