Rungtynių tarp Lietuvos ir Turkijos pradžioje vyravo lygi kova ir nė vienai iš komandų nepavyko įgyti apčiuopiamo pranašumo. Vis tik agresyviai besigynusios lietuvės pirmosios dalies pabaigoje sugebėjo susikurti dviejų įvarčių persvarą – 11:9.

Po pertraukos Lietuvos pranašumas šoktelėjo iki penkių įvarčių (17:12), tačiau prasta progų realizacija leido turkėms priartėti, o galiausiai net ir išsiveržti į priekį – 19:18 ir 20:19. Išlyginamąjį įvartį Lietuvos rinktinei pelnė Emilija Rusakevičiūtė, o pergalingą – Vakarė Damulevičiūtė. Paskutinė oponenčių ataka atsimušė į kietą Lietuvos rinktinės gynybą ir lietuvės šventė pergalę – 21:20.

Po rungtynių vyriausiasis treneris Karolis Kaladinskas džiaugėsi merginų progresu, tačiau teigė, kad komanda dar nežaidžia pagal savo galimybes.

„Rezultatai rodo, kad žaidimas gerėja. Aišku, mes atvykome su labai dideliais lūkesčiais ir dideliu tikėjimu. Savo geriausio žaidimo dar nerandame, tačiau noro kovoti merginos tikrai turi daug. Visą laiką kartoju merginoms, kad jos turi pradėti tikėti savimi ir panašu, kad galiausiai joms pradeda pavykti tai padaryti“, – kalbėjo K.Kaladinskas.

Susitikimą su Turkija dėl prieš tai rungtynėse užsidirbtos raudonos kortelės praleido Martyna Ustilaitė.

Pergalę iškovojusi Lietuvos merginų rinktinė sekmadienį žais paskutines pirmenybių rungtynes ir dėl penktosios vietos susikaus su Baltarusija, kuri 30:20 nugalėjo Suomijos rinktinę.

Finale susitiks Islandijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės. Pusfinalyje islandės 32:31 pranoko Ispanijos rankininkes, o makedonės 25:22 nugalėjo lenkes. Tiek lietuvių rungtynes dėl penktosios vietos, tiek mažąjį bei didįjį finalus tiesiogiai transliuos Sport1 kanalas.

Lietuvos rinktinei susitikime su Turkija Vakarė Damulevičiūtė pelnė 8 įvarčius, Mireta Rutytė pridėjo 4, Samanta Klovaitė – 3, Gerda Kairytė – 2, Agnė Gudlinkytė, Smiltė Grotužaitė, Singrida Kulikovaitė ir Emilija Rusakevičiūtė – po 1.

Turkijai Irmak Akbingol pelnė 5 įvarčius, Melike Kasapoglu pridėjo 4, Atiye Gulseven, Tuana Akman, Busranur Sas įmetė po 3, Buse Dundar – 2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)