"Trenerio dėka buvau ryžtingai nusiteikęs kovai, tačiau vis dėlto neįveikiau daugkartinio pasaulio kudo čempiono Jurijaus Panovo. Didžiuojuosi, kad galėjau apginti ne tik savo, kaip kovotojo, bet ir visos Lietuvos, galinčios paruošti puikių sportininkų dvikovėse sporto šakose, vardą",- teigė trečiąją vietą iškovojęs lietuvis, kuris tuo pačiu pakartojo 2009 metų pasiektą rezultatą Japonijoje vykusiame pasaulio kudo čempionate.

T. Šviažas ne tik iškovojo svarbią pergalę, bet ir prieš pusantrų metų pradėjo naują sportinės karjeros etapą – savo gimtajame Kauno mieste atidarė kudo klubą „Tonusas“ (Griunvaldo g.16, Policijos mokymo centras, Kaunas).

"Kudo, pirmiausiai, yra kelias ugdyti savo valią, charakterį ir discipliną, o ne smurto ar tik fizinės jėgos propagavimas. Šis kovos menas apima ne tik fizinį pasirengimą, bet ir vidinę sportininko dvasią",- teigė Kudo sporto klubo steigėjas. Taigi Lietuvoje yra sudaromos galimybės mokytis šios iš Japonijos kilusios kovinės sporto šakos.

Pasaulio kudo taurė įvyko pirmą kartą, tačiau į ją suvažiavo geriausi kovotojai iš visų pasaulio šalių, propaguojančių šią sporto šaką. Šias varžybas vedė garsus Rusijos boksininkas Nikolajus Valujevas. Kaip ir visuose svarbiausiuose kudo renginiuose, šiame taip pat dalyvavo gerai žinomas Rytų kovos menų meistras Azuma Takaši, kuris kartu yra ir Tarptautinės kudo federacijos (International Kudo Federation) prezidentas. Legenda tapęs A. Takaši apsilankys ir Lietuvoje, kuomet šių metų balandžio 30 – gegužės 1 dienomis Kaune vyks atviras Baltijos šalių kudo Čempionatas.

Kudo, išvertus iš japonų kalbos reiškia atviros sąmonės kelią. Tai universali fizinio bei dvasinio savęs tobulinimo sistema, skirta harmoningos asmenybės, studijuojančios Kudo, formavimui bei ugdymui. Kudo šaknys prasideda iš Daido-Juku karatė. Kudo - skirtingų dvikovinių kovos menų sintezė, apjungianti karatė, Tai boksą, džiu-džitsu ir boksą. Šia sporto šaka galima užsiiminėti nuo pat mažumės (T. Šviažo klube jauniausias sportu užsiimantis vaikas – vos 4 metų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją