Kiekviename pasaulio taurės etape už pirmąją vietą skiriami 8 taškai, už antrą – 6, trečią – 5, ketvirtą – 4, penktą – 3, šeštą – 2, septintą – 1 taškas. Jeigu rungtyje dalyvauja daugiau nei viena tos pačios šalies įgula, taškus gauna tik užėmusi aukštesnę vietą.

Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas turi unikalią galimybę pirmą kartą nuo 1997 metų į Lietuvą parvežti auksą bendrojoje įskaitoje. Sekmadienį lietuviai turi laimėti finalinį plaukimą ir tokiu atveju taptų bendrosios įskaitos čempionais.

Šeštadienį pusfinalyje S. Ritter ir R. Maščinskas neturėjo sau lygių, laimėjo pirmąjį plaukimą ir pasiekė finalą. Mūsiškiai 2 km distanciją įveikė per 6:12,21 min. ir artimiausius konkurentus iš Naujosios Zelandijos aplenkė vos 0,24 sek.

Primename, kad Lietuvos įgula laimėjo pirmąjį taurės etapą, o čekai Martinas ir Valentas Sinkovicai – antrąjį. Taigi sekmadienį finale šios dvi įgulos turėtų išsiaiškinti, kas viršų kels taurę. Į jų kovą dar gali įsiterpti zelandiečiai Jamesas McRae ir Alexanderis Belonogofas.

M2x įskaita po dviejų taurės etapų:

1-2 S. Ritter ir R. Maščinskas (Lietuva) 8 tšk.
1-2 M. Sinkovicas ir V. Sinkovicas (Kroatija) 8 tšk.
3-4 A. Aleksandrovas ir B. Jotovas (Azerbaidžanas) 6 tšk. (trečiajame etape nedalyvaja)
3-4 C. Girdlestone'as ir A. Belonogoffas (Australija) 6 tšk. (trečiajame etape Australijai atstovaja žemiau įrašyta valtis)
5-6 F. Fossi ir R. Batisti (Italija) 5 tšk. (iškrito pusfinalyje)
5-6 J. McRae ir A. Belonogoffas (Australija) 5 tšk.

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė taip pat užtikrintai žengė į finalą, taip pat laimėdamos savo atrankos plaukimą. Artimiausias varžoves iš JAV savo plaukime lietuvės aplenkė 4,33 sek., o kitame pusfinalyje pirmąją vietą užėmė lenkės Europos čempionės – Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj.

Pasaulio taurę šioje valčių klasėje jau yra užsitikrinusios abu pirmus etapus laimėjusios Olympia Aldersey ir Sally Kakoe iš Australijos. Ši įgula sekmadienį taip pat varžysis finale.

W2x įskaita po dviejų taurės etapų:

1. O. Aldersey ir S. Kakoe (Australija) 16 tšk.
2. D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė (Lietuva) 6 tšk.
3. M. O'Leary ir E. Tomek (JAV) 6 tšk.
4-5 M. Fularczyk ir N. Madaj (Lenkija) 5 tšk.
4-5 M. Adams ir J. Lier (Vokietija) 5 tšk. (trečiajame etape J. Lier dalyvavo su kita porininke, tačiau į finalą nepateko)

Mindaugas Griškonis taip pat išlaiko šansus laimėti pasaulio taurę. Lietuvis šeštadienį antrajame pusfinalyje nusileido tik pasaulio ir Europos čempionui Ondrejui Synekui iš Čekijos ir finišavo antras. Mūsiškiui už nugaros liko šiemet Europos pirmenybėse jį aplenkęs vokietis Marcelas Hackeris.

Sekmadienį finale į startą stos itin tituluota kompanija: be M. Griškonio, O. Syneko ir M. Hackerio taip pat varžysis olimpinis čempionas iš Naujosios Zelandijos Mahe'as Drysdale'as, stiprus olandas Roelis Braasas bei Norvegijos irklavimo legenda dukart olimpinis čempionas Olafas Tufte. Šansų iškovoti pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje vis dar turi kiekvienas irkluotojas.

M1x įskaita po dviejų taurės etapų:

1-2 M. Drysale'as (Naujoji Zelandija) 8 tšk.
1-2 D. Uitenbogaardas (Nyderlandai) 8 tšk. (trečiajame etape nedalyvauja)
3-4 M. Griškonis (Lietuva) 6 tšk.
3-4 O. Synekas (Čekija) 6 tšk.
5-6 L. Zhangas (Kinija) 5 tšk. (trečiajame etape nedalyvauja)
5-6 A. Rodriguezas Fournier (Kuba) 5 tšk. (trečiajame etape nedalyvauja)
7-8 R. Grantas (Australija) 4 tšk. (trečiajame etape nedalyvauja)
7-8. M. Hackeris (Vokietija) 4 tšk.

Prieš svarbiausius startus vyko paguodos plaukimai sportininkams, kurie dėl medalių nebekovoja. Lina Šaltytė vienviečių varžybose C finale finišavo pirmoji ir bendrojoje įskaitoje užėmė 13-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją