Lenkijos atvirame čempionate, kuriame dalyvavo pajėgiausi Lenkijos, Austrijos, Latvijos ir kitų valstybių žaidėjai, 20-metis K. Baliukonis liko septintas, 15-metis G. Markevičius – dešimtas, o 20-metis Juozapas Budrikis – devynioliktas.

Nepaisant įtempto turnyrų sezono, visi trys džiaugiasi pasirinkę golfą ir sutaria, kad Lietuvoje jo gali laukti šviesi ateitis, jei tik atsiras daugiau žaidėjų, nes visa infrastruktūra tam jau paruošta.

J. Budrikis: po 5 metų Lietuva bus arti Europos golfo elito

Pasak J. Budrikio, jauniems golfo žaidėjams reikia priprasti prie kelionių, važiavimo, išvykų iš Lietuvos – tai atima laiko ir pastangų. Tačiau dalyvavimas turnyruose atneša daug naudos: gali stebėti vyresnius ir stipresnius žaidėjus bei iš jų mokytis.

Vasarą J. Budrikis dar dalyvaus turnyruose Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje. Rudenį vaikino vėl laukia mokslai: jis studijuoja Vilniaus Gedimino technikos universitete. Baigęs studijas, J. Budrikis sako planuojantis dar daugiau laiko skirti sportui ir bandyti pereiti į profesionalų golfą.

„Kasmet Lietuvoje daugėja golfą žaidžiančių žmonių, tarp jų ir jaunimo, golfo laukuose vietos mažėja. Malonu, kad organizuojama vis daugiau turnyrų. Manau, reikia dar kokių 5 metų, ir galėsime siekti dar geresnių rezultatų. Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms dar nespėsime pasiruošti, bet jei golfas liks olimpinių žaidynių programoje, tikrai vieną dieną ten matysime lietuvius. Sąlygas turime puikias, esame užsispyrę, vieną dieną būsime tarp geriausių“, – užtikrintai sako J. Budrikis.

G. Markevičius sėkmingai derina golfą ir pamokas

Penkiolikmetis G. Markevičius – jauniausias iš visų jaunųjų Lietuvos golfo talentų, savo užimtą 10 vietą Lenkijoje, kur daug varžovų už jį buvo dvigubai vyresni, sako vertinantis gerai. Jo teigimu, sėkmingas pasirodymas taps įkvėpimu dar labiau stengtis ateityje. Kaip ir J. Budrikį, G. Markevičių žavi tai, kad golfas yra individualus sportas.

„Man patinka, kad aš vienas už viską atsakau, ir jei įvyksta kas nors blogo, žinau, kad pats esu kaltas ir turiu taisytis, tobulėti. Tai ramus žaidimas, čia reikia gerai viską apskaičiuoti, tai man artima“, – sako golfo žaidėjas.

Vaikinas pripažįsta, kad rudenį ir pavasarį derinant golfą ir mokslą iškyla problemų, tačiau sako atsigriebiantis žiemą, kuomet yra mažiau progų pasitreniruoti. G. Markevičiaus teigimu, kol kas jo amžiaus golfo žaidėjų Lietuvoje nėra daug, tačiau šalies golfo perspektyvas jaunimo tarpe jis sako vertinantis gerai.

„Vyksta jaunimo golfo stovyklos, federacija deda pastangų, siekdama jaunimą supažindinti su golfu. Pats turnyrų lygis Lietuvoje ir, pavyzdžiui, Lenkijoje iš esmės nesiskiria. Manau, situacija gerėja ir ateityje dar labiau gerės“, – sako G. Markevičius.

K. Baliukonis golfo aukštumų sieks JAV

Lietuvos atviro čempionato nugalėtojas, geriausias šalies golfo žaidėjas K. Baliukonis, Lenkijoje pasirodęs geriausiai iš lietuvių, vis dėlto vienintelis iš jaunuolių teigė rezultatą vertinantis blogai: planavęs aukštesnę vietą. Pasak K. Baliukonio, sėkmingiau pasirodyti jam sukliudė problemos su sveikata pirmą turnyro dieną. Tačiau jis pabrėžė nekaltinantis nieko kito, tik save.

Skirtingai negu J. Budrikis ir G. Markevičius, K. Baliukonis studijuoja ir golfą žaidžia ne Lietuvoje, o JAV. Keliems mėnesiams grįžęs į Europą, jis netrukus vėl iškeliaus už Atlanto ir toliau golfo aukštumų sieks ten. Savo sprendimą iškeliauti į JAV K. Baliukonis laiko geru: ten, pasak jo, daug rimtesnė konkurencija, verčianti tobulėti. Jis pažymi, kad nors Lietuvoje golfo infrastruktūra gerėja, žaidėjų vis dar stinga.

„Lietuvoje geresni laukai negu Lenkijoje, iš organizacinės pusės irgi viskas ne blogiau, o kai kas ir geriau negu Lenkijoje. Tačiau trūksta žaidėjų. Jaunimas vis dar per mažai domisi golfu, nors yra visos sąlygos. Lieka tikėtis, kad federacijai imantis aktyvesnių veiksmų ir visuomenei vis daugiau sužinant apie golfą, situacija keisis“, – sako K. Baliukonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)