21-erių Europos čempionato prizininkė Atėnuose neturėjo lygių plaukimo krūtine rungtyse. Penktadienį nugalėjusi moterų 100 m plaukime krūtine, šeštadienį ji laimėjo ir 50 m krūtine rungtį, o paskutinę varžybų dieną pridėjo dar vieną aukso medalį 200 m distancijoje.

Varžybų rekordą pagerinusi lietuvė finišavo per 2 min. 25,42 sek.

K. Teterevkovai priklauso šios rungties Lietuvos moterų rekordas (2.22,88 min.). Olimpinis normatyvas yra kiek prastesnis (2.23,91 min.), tačiau vilnietei dar bus progų jį įvykdyti.


Vyrų 50 m plaukimo laisvu stiliumi B finale sekmadienį plaukė klaipėdietis Daniil Pancerevas. Lietuvis jame finišavo ketvirtas (23,28 sek.) ir bendroje įskaitoje užėmė 12-ą vietą.

Kitas Lietuvos atstovas Daniil Žučkov į paskutinės varžybų dienos vakarinius finalus neprasibrovė. Jis rytinėje vyrų 50 m plaukimo laisvu st. kvalifikacijoje buvo 26-as (24,09 sek.) tarp 70 dalyvių.

Per tris varžybų dienas sportininkai ne tik galėjo vykdyti normatyvus į pasaulio čempionatą Fukuokoje ir Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes, bet ir išsidalino solidų 50 tūkst. eurų prizinį fondą.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad kol kas vienintelis iš lietuvių olimpinius kelialapius į kitais metais vyksiančias olimpines žaidynes yra iškovojęs Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.).

Iš Atėnuose startavusių Lietuvos plaukikų normatyvus į pasaulio čempionatą jau yra įvykdžiusi tik Kotryna Teterevkova (50, 100 ir 200 m krūtine).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)