Lietuvis rungtynėse Rumunijoje antrojo kėlinio metu patyrė traumą ir šiuo metu jau yra Prancūzijoje, kur jam bus atlikti išsamesni tyrimai. Vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška sekmadienį vietoje jo registruos jaunąjį Luką Simėna.

„Po rungtynių Rumunijoje supratome, kad atsakomajame mače turėsime verstis be traumą patyrusio J. Truchanovičiaus. Sekmadienį suteiksime šansą Lukui Simėnui, kuris į Rumuniją nevyko“, – sakė treneris.

Ketvirtadienį Lietuvos rankininkai pralaimėjo rumunams 23:28. M. Andriuška, nors įžvelgė ir mūsų šalies komandos žaidimo problemų, tačiau negailėjo kritikos ir arbitrams: „Padarėme per daug klaidų lygiose vietose ir būtent jos neleido pasiekti teigiamo rezultato. Vis dėlto, tikrai turime priekaištų ir arbitrui darbui, kurių kai kurie sprendimai mus stipriai išmušdavo iš vėžių“.

Nors Lietuvos rinktinė stipriai susikomplikavo savo galimybes kovoti dėl kelialapio į Europos čempionatą, tačiau pergalė sekmadienį savo žiūrovų akivaizdoje tas galimybes vėl pagerintų. Ypač, jeigu Lietuvos rinktinei pavyktų atsirevanšuoti didesniu nei penkių įvarčių skirtumu.

„Manau, kad padarėme išvadas ir esame pasiruošę kautis. To kovingumo ir noro įrodyti žaidėjams tikrai netrūksta“, – prieš atsakomąjį mačą kalbėjo M. Andriuška.

Atsakomasis Lietuvos ir Rumunijos susitikimas sekmadienį 16.30 val. vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ir tik pergalė išsaugotų Lietuvos rinktinės galimybes toliau tęsti kovą dėl patekimo į Europos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją