Iš planuotų beveik keturių tūkstančių jaunųjų atletų iš 48 Europos šalių į Azerbaidžano sostinę atvyko daugiau nei 2000. Lietuvos delegaciją šiemet sudarė 107 asmenys, iš kurių – 67 sportininkai.

Į gimtinę jie parsiveža vieną medalį – sidabrą, vaikinų teniso vienetų varžybose iškovotą 14-mečio Viliaus Gaubo. Šiauliuose gimęs ir šiame mieste savo sportinę karjerą pradėjęs, bet šiuo metu Portugalijoje įgūdžius lavinantis jaunasis lietuvis Baku įveikė keturis varžovus, o finale 2:6, 0:6 nusileido ispanui Danieliui Meridui.

Būtent jam buvo patikėta nešti Lietuvos trispalvę festivalio uždarymo ceremonijoje.

Iš kitų šalies atletų arčiausiai TOP-3 buvo plaukikas Aleksas Savickas. 16-metis panevėžietis 200 m plaukimo krūtine finale finišavo ketvirtas, o dvigubai trumpesnės distancijos varžybose – septintas. Puikiai sekėsi ir kitiems plaukikams: krito ir asmeniniai rekordai, ir du Lietuvos iki 17 metų rekordai komandinių estafečių varžybose.

Itin aukštą 12-ą vietą tarp 75-ių dalyvių asmeninėse dviračių lenktynėse laikui užėmė Gustė Stanišauskaitė, o 16-mečių vaikinų krepšinio rinktinė festivalį užbaigė penktoje vietoje.

Iš 48-ių šalių 38-ios iškovojo bent vieną apdovanojimą, o Lietuva galutinėje medalių įskaitos lentelėje su Portugalija pasidalijo 34-ąja vieta. Mūsų kaimynai latviai su vieninteliu bronzos medaliu kartu su Slovakija ir Slovėnija užėmė 36-ą vietą, o penkis medalius (3 aukso ir 2 bronzos) iškovoję Estijos sportininkai buvo 15-likti.

Medalių įskaitoje be konkurencijos triumfavo Rusijos delegacija, kurios kraityje – net 66 medaliai: 28 aukso, 17 sidabro, 21 bronzos. Antrą vietą užėmė Didžiosios Britanijos rinktinė (11 aukso, 12 sidabro, 2 bronzos medaliai), trečią – Turkijos komanda (11 aukso, 6 sidabro, 10 bronzos medalių).

Prieš užgesinant olimpinio festivalio ugnį buvo paskelbta ir kita jo sostinė – 2021 metais jaunieji Europos sportininkai rinksis į centrinės Slovakijos miestą Banską Bistricą.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją