Tris medalius iškovoję Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai komandinėje įskaitoje pateko į geriausiųjų dešimtuką ir užėmė septintą vietą. Lietuvos rinktinės sąskaitoje – du aukso ir vienas sidabro medaliai.

Olimpinėje keturviečių baidarių 500 m distancijoje triumfavo Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. Dar du medalius mūsų šalies atstovai laimėjo vienviečių 200 m distancijoje. A. Seja iškovojo auksą, o I. Navakauskas – sidabrą.

Komandinėje rikiuotėje nugalėjo varžybų šeimininkai Vengrijos baidarių ir kanojų irkluotojai. Vengrai laimėjo 11 medalių – 4 aukso, 2 sidabro ir 5 bronzos. Antroje vietoje Ispanijos rinktinė su 7 apdovanojimais – 3 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos. 3 aukso medalius laimėjo Rumunijos atstovai. Po 2 aukso medalius, kaip ir lietuviai, pelnė Kinijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos rinktinės, tačiau jų sąskaitoje daugiau kitų prabų medalių.

Iš viso ant prizininkų pakylos lipo 22-iejų valstybių sportininkai.

Paskutinę varžybų dieną medalių kraitį galėjo papildyti praėjusių metų pasaulio vicečempionai ir Europos čempionato prizininkai Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Lietuviai laimėjo dviviečių baidarių 500 m atrankos ir pusfinalio plaukimus bei pateko į finalą. Tačiau finale M. Maldoniui ir A. Olijnikui nepavyko pakartoti sėkmės. Lietuvos dvivietė finišavo septintoje vietoje. Distanciją įveikę per 1 min. 33,19 sek. lietuviai nugalėtojams pralaimėjo 2,73 sek.

Olimpinės rungties nugalėtojais tapo tituluoti Vengrijos baidarininkai – praėjusių metų šios rungties pasaulio čempionas Bence Nadas ir Tokijo olimpinių žaidynių nugalėtojas 200 m vienviečių baidarių distancijoje Sandoras Totka. Antrą vietą užėmė Tokijo olimpinį auksą dviviečių baidarių 1000 m distancijoje laimėję australai Jeanas van der Westhuyzenas ir Thomas Greenas.

Antrasis pasaulio taurės varžybų etapas vyks gegužės 26-28 d. kaimyninės Lenkijos Poznanės mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją