Rusijos lengaatlečiai jau treti metai iš eilės sezoną pradeda su neutraliu statusu, nes svarstymai dėl Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacijos panaikinimo vėl nukelti neribotam laikui. Naujajam sezonui besiruošianti M. Lasickienė į tai moja ranka.

„Į situaciją nebesigilinu, žinau, kad pas mus yra svečių (sausio 9 dieną į Rusijos sostinę atvyko grupė WADA ekspertų, kad surinktų duomenis iš Maskvos antidopingo laboratorijos – DELFI). Tačiau kaip visuomet tikiuosi geriausio. Visus 3 metus kažko tikiuosi. O kas lieka?“, – klausė ji.

Teigiamų dopingo testų, deja, mažiau nepasidarė. Ir nuo to atsiriboti reikia ne dėl IAAF, o dėl savęs, dėl Rusijos rinktinės, dėl vaikų, kurie į mus žiūri.
Marija Lasickienė

„Viliuosi, kad vasarą mūsų federacija jau nebus diskvalifikuota ir mes galėsime vykti į pasaulio čempionatą su savo vėliava. Tik nežinau, kokia bus rinktinė. Norisi, kad iš tų trejų metų padarytume išvadas. O ne tai, kad mes vargšai ir nelaimingi, mus engia. Reikia pasimokyti, mes ne šiaip sau dalyvaujame varžybose su neutraliu statusu“, – tass.ru kalbėjo M. Lasickienė.

Šuolininkė į aukštį tęsė: „Rinktinėje reikia būti sąžiningu ir prieš save, ir prieš savo sirgalius, kad toks scenarijus nepasikartotų. Noriu, kad mane teisingai suprastų – teigiamų dopingo testų, deja, mažiau nepasidarė. Ir nuo to atsiriboti reikia ne dėl IAAF, o dėl savęs, dėl Rusijos rinktinės, dėl vaikų, kurie į mus žiūri. Todėl, kad jie nesupranta, kodėl diskvalifikuoti jauniai ir jaunimas, kurie niekur negali išvažiuoti. Reikia tapti pavyzdžiu ateities kartoms“.

Marija Lasickienė

M. Lasickienė, kaip ir A. Palšytė, ruošiasi uždarų patalpų Europos čempionatui Glazge kovo 1-3 dienomis, kur lietuvė gins nugalėtojos titulą. Vėliau laukia pagrindinis metų startas Dohoje (rugsėjo 28 – spalio 6) , kur vyks pasaulio lengvosios atletikos čempionatas.

„Varžiausi Dohoje 2009 metais, kai dar buvau labai jauna. Buvo gruodis ir labai šilta. Esu rami, net jeigu šokinėsime naktį – visiems bus vienodos sąlygos. Netrukdys ir laiko juostos, o dėl klimato – visuomet geriau, kai šilta, o ne šalta. Ir miestas labai gražus. Neblogai įsivaizduoju, kokia ten bus publika – ten labai azartiški žiūrovai, mylintys sportą“, – pastebėjo Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)