Treniruotės – sporto klubo baseine

8-ą vietą 100 m plaukimo krūtine rungtyje Londone užėmęs G. Titenis treniruotis pradėjo rugsėjį. Tuo metu Anykščių baseinas dar nedirbo, todėl vienas geriausių šalies plaukikų kurį laiką sportavo Vilniaus Lazdynų baseine. Grįžus į gimtąjį miestą, G. Titeniui tekdavo kasdien važinėti 60 kilometrų į Panevėžį, kur atletas treniravosi privataus sporto klubo baseine kartu su kitais jo lankytojais.

Kalbėdamas su DELFI, plaukikas neslėpė, kad toks darbas nebuvo visavertis.

„Ten neturėjau jokių privilegijų – buvau eilinis sporto klubo klientas. Plaukdavau kartu su mėgėjais, jie man kartais netyčia sumaišydavo. Be to, reikėjo daug važinėti, derintis prie grafikų“, – pasakojo G. Titenis.

Treniruotis Anykščių baseine jis pradėjo tik spalį. Paklaustas, ar prabėgus keliems mėnesiams po auksinio Rūtos Meilutytės triumfo Londono žaidynėse pastebėjo kylančio plaukimo bumo ženklų, G. Titenis purtė galvą.

Taip nepasakyčiau. Tiesa, girdėjau, kad kituose miestuose baseinų lankomumas padidėjo, bet pas mus to lyg ir nėra. Dabar apskritai sunku vaikus sudominti sportu, kitas amžius“, – svarstė olimpietis.

Medalis nebūtų stebuklas

Antradienį jis išskrido į Prancūziją, kur ketvirtadienį prasidės keturias dienas truksiantis Europos plaukimo trumpame baseine čempionatas.

G. Titenis ketina startuoti visose trijose plaukimo krūtine distancijose: 50, 100 ir 200 m.

Nors šios varžybos nėra akcentuojamos taip, kaip gruodžio 12-16 dienomis Turkijoje vyksiantis pasaulio čempionatas 25 m baseine, anykštėnas spėjo, jog Prancūzijoje susirinks dauguma pajėgiausių žemyno plaukikų.

„Negalima Europos čempionato vadinti treniruote, bet tiesa, kad tai – tik pasiruošimo dalis. Reikia psichologiškai pasirengti pasaulio čempionatui, patirti varžybų jaudulį. Tiksliai nežinau, bet manyčiau, kad turėtų susirinkti visi geriausi. Apie apdovanojimus man labai sunku kalbėti, nes dar nesu pasiekęs sportinės formos piko. Norėčiau bent jau priartėti prie savo asmeninio rekordo. Žinoma, medalis nebūtų didžiulis stebuklas, kovoti dėl jo įmanoma“, – kalbėjo G. Titenis.

Kartu su juo Europos čempionate startuos keturi jauni plaukikai iš Lietuvos, tuo tarpu R. Meilutytė pirmenybes praleis ir dalyvaus tik pasaulio čempionate.

„Pagrindinės sezono varžybos – vasarą Barselonoje vyksiantis pasaulio čempionatas ilgame baseine. O šios Europos pirmenybės – vienas iš pasiruošimo etapų. Patikrinsime, ar teisingai dirbame“, – sakė vyriausiasis Lietuvos plaukimo rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas.

Europos čempionate dalyvausiančios Lietuvos plaukimo rinktinės sudėtis

Giedrius Titenis
 (50, 100 ir 200 m plaukimas krūtine);
Igoris Kozlovskis 
(50, 100 ir 200 m plaukimas krūtine, 100 m kompleksinis plaukimas);
Marius Mikalauskas 
(100 ir 200 m plaukimas krūtine);
Danas Rapšys
 (100 ir 200 m plaukimas nugara, 200 m plaukimas laisvu stiliumi);
Jūratė Ščerbinskaitė (100, 200 ir 400 m plaukimas laisvu stiliumi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)