Kaip plaukikė rašo „Facebook“, ją ypač įžeidė I. Paipelienės pasakyti žodžiai apie storas jos šlaunis. Ji prisipažino, kad paviešinus šią istoriją, atsirado ir daugiau merginų, turinčių panašios nemalonios patirties.

„Atėjo laikas, kuomet nebegaliu tylėti, ir kaip sportininkė, atstovaujanti visoms moterims sporto pasaulyje, jaučiu pareigą prabilti viena svarbia tema. Dieną prieš startą pasaulio čempionate, sulaukiau itin žeminančios replikos. Lietuvos plaukimo federacijos vyriausioji trenerė Ina Paipelienė priešais mano komandą, draugus bei personalą garsiai pakomentavo apie mano išvaizdą, pavadindama mano „leškas“ storomis.

Tai buvo neprofesionalu ir žema komentuoti apie mano išvaizdą dieną prieš mano svarbiausią gyvenimo startą. Apskritai laidyti bet kokius komentarus apie žmogaus kūną prieš kitus yra nepriimtina. Kitą dieną po mano 200 m nugara starto aš sulaukiau trenerės atsiprašymo. Tik po mano plaukimo ji man pasakė, kad savo komentaru nieko blogo man padaryti nenorėjo...

Kuomet žiniasklaida išleido interviu apie šią situaciją, buvau šokiruota, kiek daug gavau žinučių iš merginų, kurioms teko patirti užgauliojimus dėl savo svorio per savo sportinę karjerą bei gyvenimą.

Pasakysiu trumpai ir aiškiai: tai turi baigtis. Jokia moteris neturėtų tyčiotis iš kitų moterų dėl jų figūros, mes kaip tik turėtume viena kitą palaikyti. Ir jeigu kažkokia konstruktyvi kritika turi būti išreikšta, ji turėtų būti išsakyta diskretiškai bei pozityvioje aplinkoje.

Tad visoms savo bendražygėms sportininkėms ir visoms, kurios kada nors buvo gėdinamos dėl savo kūno, noriu garsiai ir aiškiai pasakyti: mes esame stiprios ir vertos būti ten, kur esame. Taigi nebijokime prabilti, nes moterų balsas turi būti išgirstas ir kūno gėdinimo kultūra turi pasibaigti“, – rašoma U. Mažutaitytės žinutėje.

U. Mažutaitytė pasaulio čempionate startavo 200 m plaukimo nugara rungtyje ir užėmė 29-ą vietą.
Ugnė Mažutaitytė
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)