S. Jonauskas jaunimo varžybų keirino rungties finale aplenkė antroje vietoje likusį kitą Lietuvos atstovą Vasilijų Lendel, o trečias liko Portugalijai atstovaujantis Aleksejus Lysenka.

Ypač sėkmingai savo mėgiamą sprinto rungtį jaunimo varžybose pradėjęs S. Jonauskas atrankoje 200 m įveikė per 9,988 sekundės ir pagerino šalies rekordą. Vėliau ketvirtfinalyje Lietuvos dviratininkas 2:0 nugalėjo rusą Vadimą Kadnovą, pusfinalyje 2:0 nepaliko vilčių kitam Rusijos atstovui Sergejui Tabolinui ir tik finale 1:2 nusileidęs jau minėtam Aleksejui Lysenkai iš Portugalijos ir liko antras.

Ketvirtas jaunimo sprinto lenktynėse liko antrąją vietą kvalifikacijoje (10,274 sek.) užėmęs Vasilijus Lendel, kuris mažajame finale dėl trečiosios vietos nusileido Sergejui Tabolinui.

Ketvirtfinalyje V. Lendel 2:1 įveikė rusą Danilą Staškevičių, o pusfinalyje 1:2 turėjo pripažinti būsimojo nugalėtojo Aleksejaus Lysenkos pranašumą.

Vyrų komandinio sprinto lenktynėse Dominykas Bikinas, Svajūnas Jonauskas ir Vasilijus Lendel atrankoje sugaišo 1 minutę 4,941 sekundės ir tenkinosi devintąja pozicija.

Vyrų sprinto atrankos varžybose Dominykas Bobinas sugaišo 10,880 sekundės ir liko 32-as bei į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Lietuvos dviratininkai šiose varžybose išmėgino jėgas ir vyrų 1 km atskiro starto lenktynėse, kuriose Vasilijus Lendel (1 min. 07,11 sek.) buvo dešimtas, o Dominykas Bikinas (1:09,814) liko dvyliktas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)