Po gegužės 1-2 d. vyksiančių Lietuvos taurės – Dariaus ir Zbignevo Survutų memorialo varžybų bus suformuota Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri varžysis Tokijo olimpinių žaidynių atrankos varžybose. Olimpinėje atrankoje vienoje distancijoje šaliai gali atstovauti tik vienas sportininkas.

Jau ne pirmus metus didžiausia intriga laukia vienviečių baidarių 200 metrų distancijoje, kur prie starto linijos stos 2018 m. pasaulio ir Europos vicečempionas Arturas Seja, 2015 ir 2016 m. Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas bei 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

„Be galo sunku prognozuoti kas yra šios distancijos favoritas. Trejus metus iš eilės Lietuvoje dominavo A. Seja, tačiau praėjusiais metais laimėjo I. Navakauskas.

Jiems į nugarą nuolat alsuoja ne tik bronzinis Rio duetas A. Lankas ir E. Ramanauskas, bet ir broliai Simonas ir Mindaugas Maldoniai. Nėra svarbu, kas yra laikomas favoritu. Svarbiausia – kas pirmas kirs finišo liniją. Pergalės kaina didžiulė.

Tik nugalėtojas atstovaus Lietuvai olimpinėse atrankos varžybose“, – teigia baidarininkus sprinterius treniruojantis Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Sekmadienį vyksiančius 200 m distancijos Lietuvos taurės varžybų finalus rodys DELFI TV.

Intrigos laukiama ir vienviečių kanojų 1000 m distancijoje, kur dėl Lietuvos taurės ir vietos rinktinėje susigrums Vadimas Korobovas ir Henrikas Žustautas. Jų vedamos įgulos kovos ir dviviečių kanojų 1000 m nuotolyje.

Dviviečių baidarių 1000 m nuotolio favoritais laikomi pasaulio čempionato prizininkai ir Rio olimpinių žaidynių finalininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas.

Lietuvos rinktinei olimpinėse atrankos varžybose atstovaus penkios vyrų ir dvi moterų įgulos.

Pirmos šiais metais olimpinės atrankos Europos zonos varžybos vyks gegužės 12-13 d. Segede (Vengrija). Paskutiniai kelialapiai bus išdalinti gegužės 20-21 d. Barnaule (Rusija) vyksiančiose pasaulinėse atrankos varžybose.

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai dalyvavo visose vasaros olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo.

Finalų tvarkaraštis:

  • Šeštadienį nuo 15.30 val. vyks 500 ir 1000 m distancijų finalai
  • Sekmadienį nuo 13.00 val. vyks 200 m distancijos finalai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)