Besivaržančioms jachtoms dėl greičiausiosios titulo startas buvo duotas Galvės ežere prie jachtklubo. Dalyviai buvo suskirstyti į šešias grupes ir priklausomai nuo teorinio laivo greičio turėjo įveikti 5,7 arba 8,2 jūrmylių distanciją. Oro sąlygos džiugino ne tik gausiai susirinkusius žiūrovus, bet ir dalyvius.

Varžyboms teisėjavusio Vitolio Mudėno teigimu, vėjas regatai buvo itin palankus, todėl stebėjusieji nuo kranto galėjo puikiai matyti ne tik starto liniją, bet ir visu kursu grįžtančius laivus su margaspalvėmis spinakerio tipo burėmis.

Pirmoje grupėje laimėjo jachta „Yemaya-Eltel“ su kapitonu Dariumi Kašėta, antroje – „Vėjas plius“ su kapitonu Ričardu Varno, trečioje – „Joga“ su kapitonu Stanislovu Butkevičiumi, ketvirtoje – „Esmeralda“ su kapitonu Liūtauru Kižiu, penktoje – „Lady Go“ su kapitonu Gediminu Varvuoliu ir šeštoje – „Jumpira“ su kapitonu Andriumi Virbicku.

Absoliučiai greičiausia jachta, kuriai ir atiteko taurė – jachta „Yemaya-Eltel“, nuplaukusi distanciją per 2 val. 4 min. 11 sek.

Šių metų regatos organizavimui pirmą kartą panaudota nauja organizavimo sistema, padedanti greitai suskaičiuoti ir palyginti rezultatus.

„Buriavimas Lietuvoje sparčiai populiarėja, jachtklubai pildosi naujais sportiniais laivais, o varžybų organizavimui pasitelkiamos naujausios kompiuterinės technologijos, lengvinančios teisėjų darbą ir internete pateikiančios aktualią informaciją dalyviams ir žiūrovams“ – teigia regatos.lt administratorius Vilius Roškus.

Kiekvienais metais jachtų įgulos varžosi dėl prestižinio pagrindinio prizo – pereinamosios taurės.

Tradicinė sezono atidarymo regata Trakų ežeruose vyksta nuo 1950 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)