Pirmą kartą į triatlono trasą T. Barštys žengė prieš trejus metus. Tuomet Trakų triatlonui pasiruošti jis turėjo vos tris mėnesius.

„Man visada patiko bėgimo disciplina. Kadangi pats profesionaliai žaidžiau krepšinį, tai ir bėgimas man buvo artimas dalykas. Tačiau tuomet visiškai neturėjau plaukimo įgūdžių. Net mažo 50 ar 100 m atstumo negalėdavau nuplaukti.

Bet iššūkiai mane visada viliojo. Žmonės, kurie dalyvauja Trakų triatlone turi aukštų tikslų ir iššūkių gyvenime. Tad pagalvojau, kad pirmą kartą svarbiausia įveikti distanciją ir nuplaukti tą 1,5 km. Iškart taikiausi į olimpinę distanciją.

Pradėjau vaikščioti į baseiną, susiradau trenerį ir įveikiau. Dažnai žmonės baiminasi būtent plaukimo rungties, tačiau man užteko trijų mėnesių, kad nuo nulio išmokčiau ir įveikčiau“, - prisiminė T.Barštys.

Prieš trejus metus pirmą kartą dalyvavęs Trakų triatlone jis buvo 25-as. „Mačiau daug labai gerai pasiruošusių žmonių ir mane tai įkvėpė. Nusprendžiau, kad reiktų pasiruošti dar geriau ir siekti rezultato“, - pasakojo jis.

Tautvydas Barštys

Užsispyręs vaikinas ėmė rimčiau treniruotis ir praėjusiais metais lipo ant antrojo apdovanojimų pakylos laiptelio.

Šiais metais jis taip pat neketina praleisti liepos 2-ąją dieną Trakuose vyksiančios triatlono šventės, tik šį kartą ji turės dar svarbesnę reikšmę. T. Barštys tą dieną švęs 31-ąjį gimtadienį.

„Galbūt ir sėkmė bus didesnė. Pasikviečiau draugų, kad visi turėtume gerą laiką. Mylimas sportas, draugai ir geras laikas – ko daugiau galiu norėti“, - šypsojosi jis.

- Ar treniruojatės individualiai ar su trenerių pagalba?

- Vos susidomėjęs triatlonu ėjau pas plaukimo trenerį. Iš pradžių bėgime treniravausi vienas, tačiau vėliau man padėjo pasiruošti olimpietis maratonininkas Remigijus Kančys, su kuriuo iki šiol bendrauju. O su dviračiu turiu tik individualias treniruotes, kurių metodikos yra pilna internete. Labai daug naudingų dalykų susiradau ir man tiko.

- Ar jau pradėjote ruoštis Trakų triatlonui?

- Nuo praėjusių metų nebuvau nustojęs sportuoti, tai jau tapo mano rutina, kurią puikiai suderinu su darbu. Kelias savaites prieš varžybas šiek tiek keičiu treniruočių pobūdį, tačiau, manau, kad raktas į sėkmę yra pastovumas ir nuolatinis judėjimas.

- Kokią vietą sportas užima jūsų gyvenime?

- Man sportas asocijuojasi su pilnaverčiu sveiku žmogumi, puikia nuotaika, kai kiekvienas rytas yra mielas. O triatlonas – mano mylimas hobis.

- Šiais metais jūsų laukia ir dar vienas rimtas iššūkis - „Ironman“ pasaulio čempionatas JAV.

- Taip. Jie siūlo dvi distancijas – ilgesnę ir trumpesnę. Aš renkuosi pastarąją, nors ji dvigubai ilgesnė už olimpinę. Gal tik plaukimas ne tiek daug skiriasi. Nuplaukti reikia 1,9 km, su dviračiu nuvažiuoti 90 km ir 21 km nubėgti.

Praėjusiais metais dalyvavau trijuose „Ironman“ etapuose ir patekau į pasaulio čempionatą, kuris vyks rugsėjį. Smagu, kad sportą galiu suderinti su kelionėmis. Žmonės dažnai taip daro: keliauja, mėgaujasi atostogomis ir dalyvauja varžybose.

- Ar Trakų triatlonas bus repeticija prieš varžybas JAV?

- Skiriasi šių varžybų distancijos, bet galbūt ir bus savotiška repeticija. Tačiau tai nereiškia, kad Trakuose neatiduosiu visų jėgų. Tai simbolinė man data ir pats renginys man labai patinka. Bus tikros varžybos, o ne treniruočių pobūdžio pasportavimas.

- Kuri rungtis yra jūsų mėgstamiausia?

- Visos turi žavesio. Triatlonas tuo ir įdomus, kad yra labai universalus, svarbu ruoštis visoms trims, todėl nė viena nepabosta. Vieną dieną gali nueiti į baseiną, kitą, jei nesinori plaukioti, gali prasibėgti. Nenori – važiuok dviračiu.

Dabar labai mėgstu dviračių sportą. Nors iš pradžių nelabai patiko, bet su laiku pamilau plaukimą. O bėgimas – man yra įaugęs į kraują.

- Kodėl žmonėms patartumėte išbandyti triatloną?

- Nesiryžtančius, pirmiausia, pakviesčiau atvykti pasižiūrėti. O norintiems išbandyti – nepabijoti, skambinti plaukimo treneriui, susipažinti su pradžiamoksliu, nes dažnai žmonės, kaip ir aš, nemoka teisingai plaukti. Ir tiesiog mesti sau iššūkį ir pabandyti. Galbūt patiks, kaip patiko man.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)