„Trakų pusmaratonio tradicijos vis labiau įsigali, todėl šiemet renginys pristatė naują šūkį – „Tavo bėgimo istorija“. Kviečiame visus bėgikus, tiek profesionalus, tiek mėgėjus, pradėti ar tęsti savo bėgimo istoriją šiose varžybose. Prieš du metus pakeitėme Trakų pusmaratonio trasą, kuri tapo įdomesnė, greitesnė ir itin tinkama bėgimo rezultatų gerinimui ar naujų rekordų siekimui“, – sakė Trakų pusmaratonio vienas organizatirių Evaldas Martinka.

Bėgimo rganizatorius E. Martinka pastebi, kad susidomėjimas renginiu ir pamažu didėjantis dalyvių skaičius tikrai džiugina ir rodo, jog lietuviai vis labiau domisi sveika gyvensena ir aktyviu gyvenimo būdu. Ypatingai džiaugiamasi, jog daugėja Trakų pusmaratonyje norinčių dalyvauti jaunosios kartos atstovų.

„Tiek pernai, tiek šiais metais pastebime, jog didelį norą dalyvauti varžybose išreiškia moksleiviai. Per kelis metus jų skaičius išaugo bene 4 kartus. Jaunosios kartos įvertinimas tikrai didelė motyvacija ir toliau gerinti renginio kokybę ir užtikrinti maksimalų patogumą varžybų dalyviams“, – teigė E. Martinka.

Tradicinių sporto varžybų naudą pastebėjo ir Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, kurios teigimu Trakų pusmaratonis turi teigiamą įtaką ne tik miesto įvaizdžiui, bet ir gyventojų gyvenimo būdui.

„Kadangi Trakai yra kurortinis miestas, mes nuolat siekiame, jog miestiečiai daugiau sportuotų, užsiimtų aktyviomis veiklomis. Neabejotinai, Trakų pusmaratonis prie to taip pat smarkiai prisideda. Šios varžybos tampa gražia pavasario švente, suteikiančia galimybę pamatyti daugybę sportuojančių žmonių, stebėti jų emocijas, kirtus finišo liniją, būti aktyviai laiką leidžiančios bendruomenės dalimi. Toks pavyzdys Trakų rajono gyventojus skatina ir įkvepia daugiau laiko skirti sporto užsiėmimams. Be to, Trakų pusmaratonis simbolizuoja ir miesto vasaros sezono pradžią, nes būtent šiuo metu pilnėja maitinimo įstaigos, viešbučiai“, – sakė E. Rudelienė.

Trakų pusmaratonio trasa yra viena iš nedaugelio Lietuvoje sertifikuotų bėgimo trasų, kurią kiekvienais metais išmėgina ir didžioji dalis Lietuvos bėgimo elito. Prie varžybų starto linijos išvysime ištvermingiausius Lietuvos atletus – vyrų grupėje varžysis Justinas Beržanskis (10,5 km ir 5 km), Valdas Dopolskas (pusmaratonis), Remigijus Kančys (10,5 km). Moterims pusmaratonio rungtyje atstovaus Diana Lobačevskė ir Milda Vilčinskaitė, 10,5 km – Vaida Žūsinaitė ir Monika Vilčinskaitė.

Vos prieš kelias dienas oficialų kelialapį į vasaros olimpines žaidynes Rio de Žaneire gavusiai, pernai metų 10,5 km rungties laimėtojai, V. Žūsinaitei Trakų pusmaratonis bus tarsi treniruotė ir ypatingų tikslų sportininkė sau nekelia.

„Dar tik pradedu grįžti į normalų treniruočių ritmą po Hanoverio maratono. Vykstu į šią gražią pavasarinę šventę, pasidžiaugti puikiu oru, pasimatyti su bendraminčiais! Man smagu dalyvauti šiose varžybose, nes tradiciškai po pavasarinio maratono Trakų pusmaratonis būna mano pirmosios varžybos, todėl jų visada labai laukiu!“

Ištvermingiausiems Lietuvos bėgikams konkurenciją sudarė užsienio šalių sportininkai – sulaukta dalyvių paraiškų iš 20 valstybių, tarp kurių ne tik kaimynai lenkai ar baltarusiai, bet ir bėgikai iš Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių.

Trakų pusmaratonio dalyviai išbandyti savo jėgas galės įvairiose distancijose: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km bėgimo, taip pat 10,5 km ir 5 km šiaurietiškojo ėjimo rungtyse.

Pusmaratonio dalyviai bėgdami galės mėgautis puikiais vaizdais, kadangi didžioji trasos dalis bus nusidriekusi palei ežerą su nuostabaus grožio Trakų pilies peizažu fone. Pusmaratonio rungties bėgikai turės įveikti du trasos ratus, 10,5 km – vieną. Į visas pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)