Pirmadienį Elektrėnų ekipa svečiuose po tragiško antro kėlinio sugebėjo sugrįžti į rungtynes, tačiau nepavijo varžovų ir rezultatu 5:7 (2:1, 0:6, 3:0) nusileido Vitebsko „Vitebsk“ ekipai ir patyrė šešioliktą nesėkmę čempionate.

Tai buvo jau ketvirtas „Energijos“ ir „Vitebsk“ komandų susitikimas šiame sezone. Namuose elektrėniečiai varžovus įveikė 3:2 (po pratęsimo) ir 7:3, o svečiuose pirmose rungtynėse šventė pergalę rezultatu 12:4.

Rungtynių pradžia „Energijai“ nežadėjo nieko blogo. Vytautas Jagelavičius (0:41) ir Ilja Četvertakas (13:25) įmušė po įvartį ir nors „Vitebsk“ ekipa netrukus rezultatą sušvelnino, tačiau svečiai išlaikė minimalų pranašumą - 2:1.

Rungtynių lūžis įvyko antro kėlinio pradžioje, tačiau bėdų „Energija“ prisidarė dar prieš pirmą pertrauką. Elektrėniečiai tris kartus per 33 sekundes pažeidė taisykles ir antrą kėlinį pradėjo žaidžiant 3 prieš 5. Tuo puikiai pasinaudojo „Vitebsk“ ledo ritulininkai, kurie mušė vieną įvartį po kito. Dviejų žaidėjų persvarą šeimininkai išnaudojo pelnydami du įvarčius per 35 sekundes, o dar po trijų minučių išnaudojo vieno žaidėjo kiekybinį pranašumą ir persvarą padidino iki dviejų įvarčių - 4:2.

Į duobę patekusi „Energija“ per kitas keturias minutes praleido dar du įvarčius (6:2), o Elektrėnų klubo treneriai nusprendė 17-metį vartininką Elviną Karlą pakeisti 16-mečiu Aurimu Uscila.

Kurį laiką „Energijai“ pavyko susitvarkyti su gynyba, tačiau kėlinio pabaigoje „Vitebsk“ dar kartą pasižymėjo ir elektrėniečių deficitas padidėjo iki penkių įvarčių - 2:7.

Intrigą į rungtynes sugrąžinti „Energijai“ pavyko jau trečio kėlinio pradžioje. Deividas Kazlauskas per pirmas septynias trečio kėlinio minutes įmušė du įvarčius (40:58 ir 46:34) ir sumažino Elektrėnų ekipos deficitą iki trijų - 4:7. Po keturių minučių Edvinas Boroška (50:32) pridėjo dar vieną įvartį ir komandas skyrė vos du įvarčiai - 5:7.

Likus žaisti mažiau nei penkioms minutėms, „Energijos“ puolėjas I. Četvertakas buvo nubaustas 2+2 baudos minutėmis ir Elektrėnų klubas beveik iki rungtynių pabaigos neteko vieno iš pagrindinių atakų organizatorių ir turėjo žaisti keturiese. Nors ant nubaustųjų žaidėjų suolelio taip pat sėdo ir „Vitebsk“ žaidėjas, tačiau kėlinio pabaigoje prasižengė ir Aimas Fiščevas, o „Energija“ prarado šansus kovoti dėl pergalės.

„Energija“ šiose rungtynėse buvo nubausta 24-iomis baudos minutėmis (12 pašalinimų), tuo tarpu „Vitebsk - 28-iomis (10 pašalinimų).

Baltarusijos aukščiausioje lygoje „Energijos“ dabar laukia ketverios rungtynės namuose iš eilės. Sausio 19-ą ir 20-ą dienomis elektrėniečiai susikaus su Jerevano „Ararat“ (56 tšk.) ledo ritulininkais, o sausio 22-ą ir 23-ią dienomis jėgas išmėgins su Baltarusijos 18-mečių rinktine (64 tšk.).

„Energija“ per 30 čempionato rungtynių yra iškovojusi 14 pergalių ir su 39 taškais tarp dvylikos komandų žengia aštuntoje pozicijoje, tuo tarpu „Vitebsk“ per 38 rungtynes yra iškovojusi vos 7 pergales ir su 22 taškais yra čempionato autsaiderė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)