LBSSF prezidento Vitalijaus Švedo teigimu, pirmajame etape dalyvavo 14 gerai pasirengusių sportininkų, iš kurių dauguma įvykdė pagrindinius normatyvus. Lietuvos sporto universitetas ir toliau padės atlikti atranką, kurioje ypač kviečiamos dalyvauti sportininkės.

„Dar vienoje atrankoje ypač laukiame merginų ir moterų. Kviečiame atstovauti Lietuvai bobsėjaus ir skeletono bei rogučių rinktinėms. Atrankos metu reikės atitikti tam tikrus normatyvus: jėgos, ūgio, svorio, bus atliekami įvairūs testai – greičio, šuolių į tolį. Panašūs testai buvo atlikti ir vyrams, tačiau reikalavimai bus mažesni. Norėčiau pabrėžti, kad atranka vykdoma Lietuvos bobslėjaus ir skeletono sporto ir Lietuvos rogučių sporto federacijų“, – teigė V. Švedas.

Federacijos prezidentas sako, kad papildomoje atrankoje laukia ir daugiau atletų, jie turės įveikti visus atrankos etapus, o sportininkai dalyvavę testuose sausio viduryje, privalės savo gebėjimus parodyti ir stumdami bobslėjaus įrenginio simuliatorių. „Fizinio parengimo treniruotės vyks Lietuvoje, toliau rengsimės Latvijoje, Siguldos rogučių ir bobslėjaus trasoje“, – sakė V. Švedas.

Planuojama, kad įveikus abi atrankas ir subūrus komandas, atsivertų galimybė surengti pirmąjį Lietuvos čempionatą jau šį kovą. Pasak Vitalijus Švedo, šios sporto šakoms sportininkams taip pat bus galimybė dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose, o svarbiausia – kovoti dėl galimybės šaliai atstovauti Olimpinėse žaidynėse.

Visi, susidomėję šiomis sporto šakomis, vasario 4 dieną 14 valandą kviečiami atvykti į LSU lengvosios atletikos maniežą (Aušros g. 42, Kaune). Atrankos vyks dviem etapais. Pirmasis – Kaune, antrasis – Siguldoje (Latvija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)