Sprendimas, apie kurį paskelbė nacionalinis transliuotojas NHK ir televizija TBS, užbaigė itin keblų mėnesį olimpiadą organizuojantiems Japonijos pareigūnams, kurių planai pastatyti nacionalinį stadioną už 2 mlrd. JAV dolerių buvo atšaukti dėl šio projekto gniuždančios kainos.

Komitetas atsisakė pakomentuoti tuos pranešimus, bet nurodė, kad surengs spaudos konferenciją antradienio vakarą.

Japonijos žiniasklaida, neįvardydama savo šaltinių, pranešė, kad olimpinis komitetas per tą spaudos konferenciją oficialiai atsisakys olimpiados logotipo dėl besivystančio skandalo.

Ko gera, paskutinė vinis į to logotipo karstą buvo dizainerio Kenjiro Sano sprendimas pašalinti internete paskelbtas nuotraukas, kuriose buvo pavaizduota, kuriose Tokijo vietovėse galėtų būti demonstruojama jo sukurta emblema, nurodė žiniasklaida.

Tas logotipas buvo prieštaringai vertinamas nuo pat jo pristatymo liepą, kai belgų dizaineris Olivier Debie pareiškė, kad emblema buvo nukopijuota nuo jo sukurtos vienai teatro bendrovei.

O. Debie padavė į teismą Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK), reikalaudamas, kad naudoti tą logotipą būtų uždrausta.

TOK atmetė tuos kaltinimus, o Japonijos pareigūnai penktadienį sakė, kad K. Sano kūrinys yra originalus ir kad jo pakeisti neplanuojama.

Tokijo olimpiados logotipo pagrindas yra stilizuota raidė „T“, simbolizuojanti žodžius Tokijas, „tomorrow“ (rytojus) ir „team“ (komanda), o raudonas skritulys – Japoniją ir plakančią širdį.

O. Debie sukurtas teatro logotipas yra panašaus pavidalo balta figūra juodame fone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)