Glazgo (Jungtinė Karalystė) „Tollcross International Swimming Centre“ arenoje kartojosi pernykščiai Budapešto (Vengrija) įvykiai.

Kitaip nei prieš metus, du geriausi Lietuvos plaukimo krūtine specialistai šįkart kovėsi viename pusfinalyje. Tačiau rezultatas buvo tas pats.

A. Šidlauskas nuotolį įveikė per 59,76 sek. ir tarp 16 konkurentų užėmė 6-ą vietą. G. Titeniui minutės slenkstis nepakluso – už tautietį jis buvo lėtesnis puse sekundės ir liko 11-as.

29-erių anykštėnas prieš ketverius metus Europos čempionate medalius iškovojo visose trijose plaukimo krūtine distancijose, 2016-aisiais dar pelnė bronzą 100 m nuotolyje, bet nuo to laiko smarkiai stringa. Rodos, negelbsti ir pakeista aplinka – nuo praėjusio sezono G. Titenis treniruojasi Austrijoje.

Tuo metu A. Šidlauskas Glazge taip pat dar nepasiekė savo reaktyvinio greičio. Pernykštis jo asmeninis rekordas – 59,12 sek.

Panašiai įsibėgėjęs Glazge, kur konkurencija tarp europiečių ne tokia nuožmi kaip pasaulio čempionate, lietuvis būtų labai arti apdovanojimų pakylos, o gal ir ant jos. Pagal pusfinalių rezultatus, nepasiekiamas A. Šidlauskui yra tik neprilygstamas plaukimo krūtine asas ir vietinės publikos numylėtinis Adamas Peaty.

„Palyginus visai neblogai. Bet tikiuosi finale plaukti greičiau. Turiu maždaug pusės sekundės rezervą, kodėl gi nepagerinus rezultato. Pastaruosius du mėnesius jaučiuosi labai gerai, suderinau plaukimo techniką. Manau, esu visai gerai pasiruošęs šiam čempionatui. Medalis? Nežinau, pamatysime“, – neskubėjo įvykiams už akių plaukikas.

Tad šeštadienį gerbėjams Lietuvoje jau paruošti du „lietuviški“ finalai. Gana netikėtai į 50 m plaukimo laisvu stiliumi paskutinį etapą prasimušė Rūta Meilutytė, pagerinusi Lietuvos rekordą (25,04 sek.) ne stipriausioje savo rungtyje.

– Plaukti greta ir varžytis su G. Titeniu labiau padeda ar trukdo? – paklausėme A. Šidlausko

– Tarpusavyje smagu pakonkuruoti, kuris geresnis. Bet taip pat vienas kitą labai palaikome, nemanyčiau, kad tai turi didesnės įtakos mūsų rezultatams.

– Šiandien buvote greitesnis, ar tai reiškia, kad plauksite ir kombinuotoje estafetėje?

– Manyčiau, taip, buvo toks susitarimas – kuris parodys geresnį rezultatą, tas ir plauks. Estafetėje bandysiu plaukti dar greičiau, nes komandinės varžybos labiau užkaitina kraują nei individualios. Kovoji dėl visos komandos, todėl ir dažnai rezultatai būna geresni.

– Moterų plaukimo krūtine rungtyse tarp lietuvių taip pat jau mezgasi vidinė konkurencija – Rūtai Meilutytei kompaniją Glazge palaikys 16-metė Kotryna Teterevkova. Kokį įspūdį palieka jaunoji kolegė?

– Kai ji neseniai tapo Europos jaunių čempione, visi buvome labai nustebinti. Tai tikrai motyvuos mergaitę siekti aukštumų. Manau, ateityje ji tikrai gali pakeisti Meilutytę ir panašiai, nes vaikas – labai perspektyvus. Daug neišmanau apie moterų plaukimo techniką, bet matau, kad ji vandeniu slenka tikrai labai gerai. Jaučiu, kad šeštadienį 100 m plaukimo krūtine rungtyje jos abi pasirodys šauniai.

– Prieš trejus metus Baku tapote pirmųjų Europos žaidynių čempionu. Glazge – vėl naujos varžybos, pirmą kartą septynių sporto šakų žemyno pirmenybės vyksta kartu. Galėtumėte palyginti jų organizaciją?

– Baku plaukime varžėsi jauniai, čia – suaugusieji. Glazge viskas puikiai suderinta, sklandu, gal tik maitinimas viešbutyje nekoks. Nesakau, kad neskanu, bet sportininkų poreikių nelabai atitinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)