Šeštadienį 18 val. Lietuvos rinktinė Kauno sporto halėje žais su Čekijos ekipa.

Penktadienį mūsiškės užtikrintai per 87 min. 3-1 (25:16, 24:26, 25:13, 25:20) nugalėjo Estijos tinklininkes.

„Labai džiugu, kad merginos nugalėjo save ir įtampą bei jaudulį, kuris buvo labai stiprus. Tai joms yra pirmas tokio lygio čempionatas savo amžiaus grupėje ir pirmosios rungtynės, bet sugebėjome nusiraminti“, – džiaugėsi Lietuvos rinktinės treneris Saulius Matikonis.

Treneris pripažino, kad lietuvės turėjo pranašumą beveik visuose komponentuose, o pralaimėtą antrą setą lėmė nesusitvarkymas su įtampa.

„Pirmajame sete viskas sekėsi labai gerai, bet antrajame sete įtampa sugrįžo, žaidime atsirado „duobelė“, o Estija sužaidė taip, kaip gali. Vėliau trečiajame ir ketvirtajame setuose vėl viskas stojo į savo vietas. Demonstravome savo žaidimą, buvo stiprūs padavimai, kurie apsunkino esčių puolimą. Šaunuolės mergaitės“, – kalbėjo S. Matikonis.

„Lietuvos komanda buvo stipresnė, todėl ir laimėjo. Pagrindinė priežastis yra ta, kad lietuvės treniruojasi kartu visus metus, o mes tokios galimybės neturime. Mes kartu susirinkome tik prieš pat turnyrą. Dabar mūsų laukia dar dvi sunkios rungtynės, todėl tikslas yra sužaisti geriausiai, kaip galime“, – teigė Estijos rinktinė trenerė Riina Ernits.

Prieš turnyrą S. Matikonis sakė, kad turnyro favorite turėtų būti Lenkijos komanda. Ji pirmajame susitikime 3-0 įveikė taip pat pajėgią Čekijos ekipą.

„Darbas pradėtas, bet toli gražu nebaigtas. Liko dar dvejos rungtynės, todėl reikia maksimalaus susikaupimo iki pat sekmadienio vakaro. Čekės ir lenkės yra labai stiprios varžovės ir žinoma, kad gera pradžia, gera tonas turnyro pradžioje duoda šiokio tokio užtikrintumo ir tvirtumo.

Tikiuosi, kad merginos šeštadienį ir sekmadienį sugebės dar labiau atsipalaiduoti ir parodyti tą, ką gali. Rungtynėse su estėmis mes, nepaisant pergalės, vis dar buvome susikaustę ir neparodėme geriausio savo žaidimo“, – analizavo S. Matikonis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją