Kardife kovojo nugalėtojų titulą ginantys Velso regbininkai, namuose pasitikę Italijos atstovus, o Dubline šeimininkai airiai stojo į mūšį su Škotijos vyrais.

Velsas – Italija 23:15

Velso rinktinės gerbėjai prieš čempionatą puoselėjo didžiules viltis, tikėdami, kad jų ekipa iškovos rekordinį trečią nugalėtojų titulą. Žinoma, rinktinė yra pajėgi tai padaryti, žinant, kad ekipa išsaugojo branduolį, o į pergales ją ir toliau veda itin patyręs treneris iš Naujosios Zelandijos Warrenas Gatlandas.

Pirmos rungtynės leido tikėtis lengvos valų pergalės prieš italus. Galima sakyti, šeimininkai daug vargo su svečiais neturėjo. Jau 4-ą minutę pirmus valų taškus pelnė rezultatyvusis Alexas Cuthbertas, o Leighas Halfpenny atliko taiklų realizacijos smūgį ir surinko 2 taškus.

Tą vakarą Velso rinktinė lyderis L. Halpfenny buvo rezultatyviausias aikštėje ir pelnė 13 taškų. Pirmą kėlinį šeimininkai įtikinamai laimėjo 17:3. Antrame kėlinyje sužibo geriausias rungtynių žaidėjas iš Italijos, 20-metis Michele Campagnaro. Jis perėmė kamuolį ir perbėgęs visą aikštę pelnė taškus. Dar kelis taškus pelnė jo komandos draugai ir Velso rinktinės jau turėjo sunerimti, nes italai priartėjo pavojingu skirtumu 15:20. Visgi, šalti nervai ir patirtis, šeimininkams leido išlaikyti persvarą ir iškovoti svarbią pergalę turnyro pirmą dieną.

Prancūzija – Anglija 26:24

Istorinės rungtynės, istorinių priešininkų, pasibaigusios taip, jog iš karto pateko į istoriją. Iki šių rungtynių, Anglijos ir Prancūzijos ekipos buvo iškovoję daugiausia pergalių Šešių nacijų čempionate - po 47. Tai buvo dviejų favoritų dvikova, nepaisant fakto, jog Prancūzija 2013 metais užėmė netradicinę sau paskutinę vietą galutinėje lentelėje.

Atmosfera Paryžiaus stadione buvo fantastišką, 81 tūkst. žiūrovų dainavo vienu balsu. „Pilnutėlis stadionas, fanai išsidažę rinktinių spalvomis, giesmės, šokiai“, - tokia nepakartojamą nuotaiką pajautė iš Lietuvos regbio gerbėjas Šarūnas Kubilickas.

Anglijos rinktinės treneris Stiuartas Lancasteris į Prancūziją atsivežė jauną, tačiau talentingą ekipą. Pasak jo, jis tai daro jau žvelgdamas į kitų metų regbio pasaulio čempionatą, kuris vyks būtent Anglijoje. Tuo tarpu šeimininkai pasirinko geriausius esančius sveikus regbininkus.

Rungtynės prasidėjo įspūdingu Prancūzijos žaidimu, kai po 30 sekundžių jie jau pelnė žeminimą. Realiai, pirmas kėlinys priklausė mėlyniesiems ir jie pelnytai jį laimėjo 16:8, dėka puikaus Yoanno Huget žaidimo. Tuo tarpu antras kėlinys priklausė anglams, kurie atliko istorinį spurtą 16:3 ir pirmavo iki 77 minutės. Atrodė, kad baltieji išsiveš pergalę iš Paryžiaus, tačiau 19-metis Gaelis Fickou pelnė įspūdingą žeminimą, lėmusį šeimininkų pergalę. Netgi stebint per televizoriaus ekraną buvo jaučiama sprogstama energija, jau nekalbant, kaip šį momentą palydėjo Prancūzijos rinktinės gerbėjai stadione.

Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė Y. Hugetas, pelnęs 10 taškų, o svečių ekipoje – Owenas Farrellas surinko 8 taškus.

Airija – Škotija 28:6

Po Prancūzijos ir Anglijos dvikovos, rungtynės Airijoje jau buvo visiškai kitokios. Viena turnyro favoričių Airija nesunkiai nugalėjo škotus ir įsirašė pirmą pergalę į savo sąskaitą. Airiai yra tapę Šešių nacijų čempionato nugalėtojais 2009 metais ir nuolat kovoja dėl prizinių vietų, tuo tarpu škotai tradiciškai rungtyniauja silpniau.

Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė lyderis Jonathanas Sextonas, pelnęs 13 taškų, o svečių ekipoje Greigas Laidlawas pelnė visus 6 taškus.

Turnyro lentelė po pirmo turo

1. Airija 1 1 0 0 +22 2
2. Velsas 1 1 0 0 +8 2
3. Prancūzija 1 1 0 0 +2 2
4. Anglija 1 0 0 1 -2 0
5. Italija 1 0 0 1 -8 0
6. Škotija 1 0 0 1 -22 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)