Šeštadienį visi trys čia dalyvaujantys lietuviai pateko į stipriausius vakaro finalus.

Antrą dieną iš eilės moterų plaukime krūtine niekas neprilygo vilnietei Kotrynai Teterevkovai. Vakar 100 m distancijoje nugalėjusi lietuvė šiandien buvo greičiausia ir perpus trumpesniame nuotolyje, kur finišavo per 30,88 sek.

Lietuvei vos 0,06 sek. pritrūko iki asmeninio rekordo (30,82 sek.).

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi A finale pasirodė klaipėdietis Daniil Pancerevas. Antruoju rezultatu į finalą patekęs Lietuvos atstovas vakare į priekį praleido dar du varžovus ir užėmė ketvirtą vietą. Lietuvis finišavo per 1 min. 50,21 sek.

Nugalėtoju tapo atrankos lyderis Pietų Afrikos Respublikos plaukikas Matthew Sates’as (1.48,20 min.).

Asmeninis D. Pancerevo rekordas šioje rungtyje yra 1 min. 48,93 sek.

Vyrų 50 m plaukimo nugara kvalifikacijoje šįryt 16-as buvęs kitas lietuvis Daniil Žučkov vakare plaukė B finale ir jame užėmė 8-ą vietą (27,31 sek.).

Kur kas geriau jam sekėsi 200 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyje, kur klaipėdietis sėkmingai pateko į A finalą. Jame lietuvis iškovojo šeštą vietą (2.09,33 min.).

Per tris varžybų Atėnuose dienas sportininkai ne tik gali vykdyti normatyvus į pasaulio čempionatą Fukuokoje ir Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes, bet ir išsidalins solidų 50 tūkst. eurų prizinį fondą.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad kol kas vienintelis iš lietuvių olimpinius kelialapius į kitais metais vyksiančias olimpines žaidynes yra iškovojęs Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.).

Iš Atėnuose startuojančių Lietuvos plaukikų normatyvus į pasaulio čempionatą jau yra įvykdžiusi tik Europos čempionato prizininkė Kotryna Teterevkova (50, 100 ir 200 m krūtine).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją