„Terminatorės“ pravardę turinti atletė spurtavo paskutiniuose 200 m rungties metruose bei aplenkė Honkongo atstovę Siobhan Haughey bei rungties favorite laikytą Katie Ledecky, kurią pranoko ir 400 m nuotolyje.

„Esu tik iš mažo Tasmanijos miestelio ir tai tik parodo, kad jei tiki tuo, ką darai, gali viską pasiekti“, – kalbėjo 20-metė plaukikė.

Australės rezultatas – 1 min. 53.50 sek.– yra naujas olimpinis rekordas.

Antrą vietą užėmusi Siobhan Haughey finišavo per 1:53.92 min., bronzos medaliu pasidabino Kanados plaukikė Penny Oleksiak (1:54.70).

Amerikietė K. Ledecky finišavo tik penkta – 1:55.21 min.

„Kruvinai išsekusi. Tai buvo velniškai sunki kova. Tai ne tas rezultatas, apie kurį svajojau, tačiau tai olimpinės žaidynės, čia tereikėjo tik laimėti. Aš esu labai laiminga“, – kalbėjo A. Titmus.

Ji pirmoji australė nuo 1972-ųjų Miuncheno žaidynių, kuri olimpiadoje iškovojo auksinį dublį: laimėjo ir 200 m, ir 400 m rungtis. 1972 metais du ir daugiau aukso medalius laimėjo Shane Gould.

A. Titmus apetitas tik auga: ji norėtų papildyti savo medalių kraitį.

„Dabar galvoju apie estafetę ir 800 m rungtį, tad švęsdama nenoriu prarasti dabartinės sportinės formos“, – kalbėjo dukart olimpinė čempionė.

K. Ledecky neliko tuščiomis trečiadienį: amerikietė triumfavo 1500 m rungtyje.

Ji nuotolį įveikė per 15 min. 37.34 sek. ir daugiau nei 4 sek. lenkė tautietę Ericą Sullivan (15:41.41 min.). Bronzos medalį iškovojo Sarah Hohler (15:42.91 min.).

Tai šeštasis olimpinis aukso medalis K. Ledecky karjeroje ir antrasis medalis Tokijuje, ji sidabru tenkinosi 400 m rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)