Bendru startu prasidėjusiose varžybose moterų elito grupėje greičiausia 11,8 kilometrų trasoje su 26 kontrolės punktais buvo Gabrielė Andrašiūnienė (1 val. 40 min. 17 sek.) iš Šiaulių „Sako“ klubo.

Nugalėtoja sakė, kad oro sąlygos itin pasunkino varžybas.

„Ko gero tai viena sunkiausių ilgų trasų, kurią man yra tekę įveikti gyvenime. Pati vietovė nėra sudėtinga, bet prieš kelias dienas įvykęs atlydys sugadino trasas. Ir jos buvo nepaprastai lėtos ir nepaprastai purvinos.“

Antra buvo latvė Liga Valdmane iš ZVOC klubo, tačiau ji į Lietuvos čempionato medalius nepretendavo. Sidabro medalį iškovojo taip pat „Sako“ atstovė Latvijos Liubovė Pavlukova (+2,19 min.), o bronza tenkinosi Alytaus „Dainavos“ klubo sportininkė Sandra Paužaitė (+3,47).

Vyrų elito grupėje greičiausiai 16,5 km trasą su net 36 kontrolės punktais įveikė Vitalijus Petrulis (1 val. 46 min. 24 sek.), atstovaujantis „Telšių“ klubui. Antrą ir trečią laiką varžybose pasiekė latviai Andris Kivleniekas ir Nauris Raizė. Lietuvos pirmenybių sidabro medalį iškovojo daugkartinis šalies čempionas Vilniaus „Perkūno“ orientacininkas Nerijus Šulčys, neapgynęs nugalėtojo titulo šioje distancijoje (+4,21). Trečias tarp Lietuvos vyrų buvo Zarasų „Šiurpio“ atstovas Darius Kilbauskis.

Antrą čempionato dieną vyko vienos įdomiausių ir dinamiškiausių varžybų – estafetės. Tarp vyrų pajėgiausi buvo „Sako“ klubo atstovai. Paskutiniame etape šiaulietis Rokas Vaitkus likus visai nedaug iki finišo aplenkė Andrejų Gerasimovą ir paliko „Igtisos“ klubą sau už nugaros. Bronzos medalius laimėjo „Perkūno“ atstovai.

Moterų grupėje čempionėmis tapo taip pat „Sako“ sportininkės, sidabro medalius iškovojo Vilniaus „Fortūna", o trečia buvo Ignalinos „Būdakalnio“ trijulė.

Kandidatams į Lietuvos rinktinę tai buvo atrankos varžybos. Šiemet pasaulio čempionatas vyks tolimajame Rusijos Sibiro regione – Krasnojarske.