Į vieną prestižiškiausių G-6 kategorijos turnyrų patenka tik vardinius kvietimus gavę sportininkai. Įvertinamas kiekvieno atleto olimpinis reitingas, o iš vienos valstybės kviečiama tik po vieną kovotoją. Konkurenciją padvigubina ir tai, kad varžomasi tik olimpinio svorio kategorijose – tad grupė pasipildo ir žemesnio svorio kategorijos reitingo lyderiais.

Įprastai išsiunčiami 32 vardiniai kvietimai, bet šįsyk dėl įvairių priežasčių olimpinėje svorio kategorijoje iki 57 kg varžėsi 27 sportininkės. Lietuvos rinktinės lyderė K.Tvaronavičiūtė pagal reitingą buvo tik 23, tad jau pirmoje kovoje burtai lėmė pirmojo dešimtuko kovotoją.

Pirmoje kovoje teko akistata su ispane Alma Maria Perez Parrado, kuri reitinge buvo dešimtoji. Trenerio Aurimo Masio auklėtinė puikiu stiliumi 5:0 laimėjo pirmąjį raundą, bet antrasis baigėsi lygiosiomis 0:0. Jame pergalė buvo skirta ispanei, tad viską lėmė paskutinis raundas. Jai pavyko išsiveržti į priekį ir šiame raunde, bet kantriai kovojusi Klaudija užčiuolė silpną vietą ir tiksliais įskaitiniais smūgiais išplėšė pergalę 4:3.

Antroje kovoje 24 metų lietuvei teko akistata su Lenkijos superžvaigžde Patrycja Adamkiewicz. Pastaroji pirmoje kovoje 2:0 palaužė Taivano atstovę Po-ya Su.

Aštuntfinalio dvikovą 2:0 po dramatiško mūšio laimėjo Lenkijos sportininkė. Ji pirmąjį raundą laimėjo 2:0, tad antrajame Klaudijai teko rizikuoti ir atakuoti – bandyti žūtbūt išplėšti lemiamą raundą. Lenkijos superžvaigždė pasinaudojo tuo, kad varžovė susilpnino gynybą ir raundo viduryje jau buvo sukaupusi 4 taškų atsargą.

K.Tvaronavičiūtė per paskutines keliolioka sekundžių surengė atakų škvalą ir tiksliu spyriu į šalmą pelnė 3 taškus. Iki lygiųjų trūko labai nedaug – lietuvė paskutinę akimirką smūgiavo ranka į varžovės liemenę, bet laikas pasibaigė.

Lietuvę įveikusiai P.Adamkiewicz nepavyko perkopti ketvirtfinalio barjero, kuriame ji 0:2 pralaimėjo amerikietei Faith Dillon. Pastarąją pusfinalyje 2:0 palaužė britė Jade Jones, kuri ir tapo „Grand Prix“ čempione. Lemiamoje dvikovoje J.Jones įtikinamai 2:0 nugalėjo Irano atstovę Nahid Kiyanichandeh.

„Papildomas darbas su fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu atsipirko. Į turnyrą atvažiavau labai geros fizinės formos. Apmaudu, kad nepavyko prasibrauti dar toliau,“ – po paskutinio turnyro prieš atostogas kalbėjo K.Tvaronavičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją