Bylą išnagrinėjęs teismas A. Duonėlos skundą patenkino iš dalies. Teismas nusprendė panaikinti praėjusį spalį KKSD generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio pasirašytą įsakymą, kuriuo atsisakyta mokėti rentą karjerą baigusiam sportininkui, ir nurodė pastarojo prašymą svarstyti iš naujo.

Vis dėlto A. Duonėlos pageidavimas įpareigoti skirti rentą teismo sprendimu buvo atmestas.

36-erių trijų olimpinių žaidynių dalyvis tikėjosi pasinaudoti Kūno kultūros ir sporto įstatymo straipsniu, numatančiu rentą sportininkams, kurie, varžydamiesi olimpinės sporto šakos neolimpinėje rungtyje, yra tapę ir pasaulio čempionais, ir planetos rekordininkais.

Tačiau rentas skirianti KKSD komisija praėjusiais metais karjerą oficialiai baigusio baidarininko prašymą atmetė, motyvuodama tuo, jog A. Duonėla negali būti laikomas pasaulio rekordininku. KKSD teisininkų požiuriu, planetos rekordai baidarių ir kanojų irklavime nėra oficialiai fiksuojami, kadangi rezultatus nemaža dalimi lemia ir tokie pašaliniai veiksniai kaip oro sąlygos, vandens temperatūra, konkretaus irklavimo kanalo savybės.

Savo kreipimesi į KKSD A. Duonėla nurodė pasiekęs tris pasaulio rekordus: 2003 metais 200 m distancijoje irkluojant dvivietę su Egidijumi Balčiūnu, 2006 metais irkluojant vienvietę baidarę estafetėje 4 po 100 m ir 2007 metais parodomojoje rungtyje – estafetėje, kurioje 100 m atstumą pakaitomis įveikia vienvietės, dvivietės ir keturvietės įgulos.

Primename, kad visus svarbiausius savo trofėjus, tarp kurių – ir trys pasaulio čempiono titulai – A. Duonėla pelnė irkluodamas dvivietę su E. Balčiūnu neolimpinėje 200 m rungtyje.

Šiuo metu mėnesines rentas, siekiančias beveik 2,7 tūkst. litų, gauna 109-i karjerą baigę atletai.

Į rentą pretenduoti gali olimpinių žaidynių čempionais ar prizininkais, olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio čempionais, olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio, olimpinių žaidynių rekordininkais, olimpinės sporto šakos neolimpinės rungties ir pasaulio čempionais, ir pasaulio rekordininkais, parolimpinių ar kurčiųjų žaidynių nugalėtojais bei rungties, kuri iki rezultato pasiekimo buvo išbraukta iš olimpinių žaidynių programos arba įtraukta į ją po rezultato pasiekimo, pasaulio ar Europos čempionais iki 1990 m. kovo 11 d. tapę sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)