„Tai precedento neturinti situacija visam pasauliui ir mes galvojame apie visus, kas dėl krizės nukentėjo. Esame solidarūs su visu pasauliu ir darome viską, kad sustabdytume COVID-19 plitima, – teigiama IOC pranešime spaudai. – IOC ir toliau planuoja, kad Tokijo olimpinės žaidynės vyks laiku.

Iki olimpiados pradžios lieka daugiau nei keturi mėnesiai ir šiuo etapu nėra būtinybės priimti kažkokius radikalius sprendimus. Bet kokios spekuliacijos šiuo metu naudos neatneš. IOC kviečia visus sportininkus atiduoti visas jėgas ir tęsti pasirengimą Tokijo olimpinėms žaidynėms“.

IOC ir toliau palaikys sportininkus, konsultuos ir juos, ir nacionalinius olimpinius komitetus, teiks naujausią informaciją svetainėje „Athlete365“ ir per olimpinius šalių komitetus.

Situacijos analizei vasario viduryje buvo suformuota darbo grupė iš IOC, Pasaulinės sveikatos organizacijos, „Tokyo-2020“ organizatorių, japonų ir Tokijo valdžios atstovų.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo spekuliacijų, kad Tokijo olimpiada gali būti atidėta. Vasaros olimpinės žaidynės Japonijos sostinėje turėtų vykti liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)