„Karjeros sustabdymas gali būti geriausias dalykas, kuris galėjo nutikti dabar 25-erių Meilutytei. Tai suteikė jai galimybę pasirūpinti savo psichine sveikata, ieškoti terapijos ir atrasti savo tapatybę nebe kaip 15-os metų fenomeno, o kaip kito žmogaus.

Kai diskvalifikacija baigėsi, ji grįžo į baseiną. Kiekvienas startas neįpareigojo varžytis kitose varžybose. Ji 2021-ųjų pabaigoje mažose vietinėse pirmenybėse buvo greita. Jau tuomet ji buvo įsitikinusi, kad dalyvaus Lietuvos rinktinės stovykloje be spaudimo keliauti į pasaulio čempionatą“, – apie R. Meilutytės sugrįžimą pasakoja SwimSwam.

„Bet tada ji išvyko į pasaulio čempionatą, iškovojo auksą 50 m plaukimo krūtine rungtyje ir bronzos medalį 100 m plaukimo krūtine nuotolyje“, – tęsia SwimSwam.

Po planetos čempionato R. Meilutytė sėkmingus metus pratęsė Europos čempionate, FINA pasaulio plaukimo taurėje pagerino Europos rekordą 50 m nuotolyje (trumpame baseine).

Galiausiai metus plaukikė užbaigė Melburne pasaulio čempionate trumpame baseine (25 m). Čia ji gerino plaukimo krūtine 50 m pasaulio rekordą bei iškovojo aukso medalį.

„Dabar Meilutytės laukia nauji iššūkiai. Ji vėl sėkminga plaukikė, ji – pasaulio plaukimo viršūnėje, ji vėl pajus augančių lūkesčių spaudimą. Tačiau dabar ji turi įrankius, kaip su tuo tvarkytis. To neturėjo paauglė Meilutytė. Ji pasitiki savimi, tą išduoda balandžio mėnesio vaizdo įrašas, kuriame ji protestuoja prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

Rūta nėra įsipareigojusi nei Fukuokai (vyks pasaulio čempionatas), nei Dohai (pasaulio čempionatas trumpame baseine), nei Paryžiui (2024 m. olimpinės žaidynės), nors ji bus favoritė iškovoti medalius kiekvienose iš šių varžybų. Tačiau tai yra gerai, nes kiekvienos Rūtos varžybos šiuo metu atrodo tarsi premija“, – rašoma SwimSwam.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją