Šioje grupėje varžėsi 51 šokėjų pora. Ketvirtfinalyje šoko 25, pusfinalyje 12, o finale 6 geriausiai pasirodžiusios standartinių šokių poros.

Finalo rezultatai:

1. Jevgenij Nikitin ir Dana Spicyna, Rusija
2. Giuseppe Longarino ir Katarzyna Kapral, Lenkija
3. Dmitrij Kolobov ir Signe Busk, Danija
4. Leonid Chochlov ir Aleksandra Šošneva, Rusija
5. Radu Sterban ir Ksenija Kletova, Moldova
6. Anatolij Novoselov ir Tasja Schulz, Vokietija
7. Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė, Lietuva, sportinių šokių klubas „Dileksa“

Šioje grupėje varžėsi poros iš Rusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Danijos, Baltarusijos, Vokietijos, Kazachstano, Italijos, Moldovos, Austrijos bei Lietuvos.

Šokėjus vertino ir savo balus skyrė 13 tarptautinių teisėjų atvykusių iš skirtingų šalių.

Geriausiai pasirodžiusios ir į finalus patekusios šokėjų poros buvo apdovanotos medaliais bei taurėmis, o suaugusiųjų grupės finalininkai ir piniginėmis premijomis.

Pirmoje renginio dalyje galėjome išvysti vaikų E4, jaunučių II E6, jaunių I D ST, jaunių II D LA grupes bei standartinių šokių jaunimo grupės pasaulio atvirojo čempionato varžybų dalyvių pasirodymus.

Antroje dalyje šoko vaikų E3, jaunučių I+II Open ST, jaunių I E6, jaunių I C ST grupės ir standartinių šokių suaugusiųjų grupės pasaulio atvirojo čempionato varžybų dalyviai, kurie varžėsi aštuntfinalyje.

Trečioje renginio dalyje stebėjome jaunučių I+II Open LA, jaunių I ST, jaunių II LA finalus. Dėl geriausiųjų titulo varžėsi ir standartinių šokių suaugusiųjų grupės pasaulio atviro čempionato varžybų dalyviai.

Visą savaitgalį sportinių šokių festivalyje „Lithuanian Open 2013“ matėme poras, kurios atliko Lotynų Amerikos bei standartinių šokių programas. Čia savo jėgas išbandė ir tarpusavyje varžėsi net 700 porų.

Šeštadienį vykusiame Lotynų Amerikos šokių suaugusiųjų grupės pasaulio atvirajame čempionate Lietuvos šokėjai Jokūbas Venckus ir Jomantė Dapkevičiūtė užėmė garbingą 2-ą vietą. Šios grupės nugalėtojais tapo pora iš Latvijos, Martis Smolko ir Viktorija Puhovika.

Po varžybų J. Venckus ir J. Dapkevičiūtė sakė besidžiaugiantys iškovota 2-a vieta.

„Jaučiamės nuostabiai. Padarėme viską ką galėjome, pora iš Latvijos iškovota pergale mūsų nenustebino, jie ir bendrame reitinge yra aukščiau“.

Šokėjai sakė, kad jų artimiausios varžybos laukia taip pat Latvijoje, kur, greičiausiai, vėl teks susikauti su ta pačia pora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)