Pirmąją varžybų dieną Vilniaus kolegijos Didžiojoje sporto salėje vyko 9 kovos. Jose kovojo septyni lietuviai.

Įtikinamą pergalę iškovojo Europos jaunių čempionato prizininkas Simonas Zelenekas. Svorio kategorijoje iki 63,5 kg S. Zelenekas vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 nugalėjo tautietį Neidą Jokšą. Kitoje šios svorio kategorijos kovoje lietuvis Edgaras Trotenskis antrame raunde turėjo pripažinti čeko Samuelio Korčeko pranašumą.

Svorio kategorijoje iki 75 kg Jurgis Savickas taškais 0:5 pralaimėjo čekui Jindrichui Janeckai, o Lukas Steponaitis pirmame raunde turėjo pripažinti belgo Noa Hadjito pranašumą.

Du lietuviai kovojo ir svorio kategorijoje iki 57 kg. Jokūbas Arkadjevas taškais 0:5 pralaimėjo latviui Kristapui Lejnieksui, o Aleksandras Petrovskij antrame raunde turėjo pripažinti prancūzo Moufliho Marwano pranašumą.

„Turnyrą organizuojame dvejopomis nuotaikomis. Viena vertus, per 17 metų Dano Pozniako turnyras tapo vienu didžiausiu jaunimo turnyrų Europoje. Jo organizavimo nesustabdė nei pasaulinė ekonomikos krizė, nei pandemija.

Kita vertus, dėl karo į Vilnių negalėjo atvykti nuolatinė turnyro dalyvė Ukrainos rinktinė ir mūsų broliškos valstybės žmonės kasdien žūsta nuo agresorių kulkų ir bombų, – sako Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga. – Nuolat palaikome ryšį su Ukrainos bokso federacija ir kaskart siūlome jiems pagalbą.

Kvietėme Ukrainos bokso rinktinę atvykti į Lietuvą, kai prasidėjus karui iš tarptautinio turnyro Bulgarijoje net 40-imt Ukrainos boksininkų ir trenerių negalėjo parskristi į tėvynę. Ukrainos boksininkai atsisakė mūsų kvietimo ir nusprendė grįžti namo ir ginti tėvynę.“

D. Pozniako turnyre ketvirtadienį vyks 9 ketvirtfinalių kovos. Penktadienį vyks pusfinaliai, o turnyro čempionai paaiškės šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją