Vakarinėse varžybose, kuriose kovojo pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių prizininkai, įvyko dar trylika kvalifikacinių kovų penkiose svorio kategorijose.

Iš penkių ketvirtadienio vakarą į ringą iškopusių Lietuvos boksininkų į kitą etapą pateko keturi. Įtikinamas pergales iškovojo Lietuvos čempionai Marius Tamulis ir Donatas Jasevičius. M.Tamulis (svorio kategorija iki 57 kg) jau antrame raunde aiškia persvara nugalėjo Slovakijos boksininką Kamilį Tatarą, o D.Jasevičiaus (71 kg) pranašumas išryškėjo ketvirtame raunde, kai vyriausiasis varžybų teisėjas esant penkiolikos taškų skirtumui (20:5) nutraukė kovą.

Gerokai pajėgesni už savo varžovus buvo ir Mindaugas Snapkauskas (71 kg) bei Marius Narkevičius (57 kg). M.Snapkauskas 18:4 įveikė estą Taimo Laaną (Taimą Laną), o M.Narkevičius - 16:6 - Vengrijos boksininką Henriką Kerteszą (Henriką Kertešą).

Svorio kategorijoje iki 91 kg nepasisekė Dariui Znamenskui, kuris, sekundanto valia, jau antrajame raunde turėjo pripažinti olando Patriko Mesterso pranašumą.

Visi su nekantrumu laukė paskutinės ketvirtadienio dvikovos, kurioje Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalininkas, uzbekas Sergejus Michailovas (91 kg), jau pirmajame raunde įrodė savo pranašumą kovodamas su Vengrijos boksininku Gaboru Horvathu.

Šeštadienį, 13 valandą, turnyre prasidės pusfinalio varžybos, o finalinių kovų pradžia - sekmadienį, 13 valandą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją