Kvalifikaciniuose lipimuose varžybų dalyviai, suskirstyti į keturias grupes, turėjo dvi valandas laiko bei dvidešimt vieną trasą lipimui. Kvalifikaciniuose lipimuose turėjo paaiškėti, kas bus tie šeši vyrai ir moterys, kurie pateks į finalą.

Iš nemažo lietuvių būro į finalą pavyko prasibrauti tik dviem sportininkams. Parodęs antrą geriausią rezultatą kvalifikacijoje į finalą pateko vilnietis Vilimantas Petrašiūnas bei kaunietis Artūras Volkovas. Tarp merginų visai šalia finalo liko vilnietė Rūta Keršiulytė, užėmusi septintą vietą.

Pirmas vietas po kvalifikacinių lipimų užėmė latvis Rolands Rugens ir ukrainietė Marija Sosnovskich. Finale iš dvylikos dalyvių net septyni sportininkai atstovavo Baltijos šalimis.

Atkaklioje finalinėje kovoje vilnietis Vilimantas Petrašiūnas iškovojo antrą vietą - jis nusileido tik varžybų nugalėtojui latviui Rolandui Rugenui. Trečią vietą vyrų grupėje pasidalijo kiti du latviai - Dmitrijus Ogurcovass ir Jurijus Krasanovas.

Moterų grupėje finale pirmaisiais smuikais grojo ukrainietės. Tarp jų ir vyko kova dėl nugalėtojos vardo. Nugalėjo Olga Černavina, aplenkusi tėvynainę Mariją Sosnovskich bei trečią vietą užėmusią baltarusę Larisą Maliženkovą.

Varžybų prizininkai:

Vyrai

1. Rolandas Rugenas (Latvija)
2. Vilimantas Petrašiūnas (Lietuva)
3. Dmitrijus Ogurcovas (Latvija)
3. Jurijus Krasanovas (Latvija)

Moterys

1. Olga Černavina (Ukraina)
2. Marija Sosnovskich (Ukraina)
3. Larisa Maliženkova (Ukraina)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją