Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės 54-erių metų K. Bagdanavičiui buvo antra olimpiada karjeroje. Prieš ketverius metus lietuvis teisėjavo ir Londono olimpinėse žaidynėse.

Nuo 1995 metų teisėjaujantis K. Bagdanavičius tapo pirmu Lietuvos teisėju, dirbusiu olimpiadose po Nepriklausomybės atkūrimo. Tarp geriausių pasaulio teisėjų ne vienerius metus patenkantis K. Bagdanavičius pastaruoju metu teisėjavo visose svarbiausiose tarptautinėse varžybose.

Rio žaidynių bokso turnyro teisėjavimas sukėlė tikrą kritikos audrą. Beje, tai dažnas dalykas mėgėjų bokse, kur retos varžybos įvyksta be skandalų.

Po Rio olimpiados AIBA pradėjo ginčytinų momentų tyrimą, o organizacijos vykdantysis direktorius Karimas Buzidi net atsistatydino.

AIBA tyrimo metu buvo nutarta diskvalifikuoti visus 36-is olimpinio turnyro teisėjus.

Dviejose daugiausia ginčų sukėlusiose kovose dalyvavo rusas Jevgenijus Tiščenka ir Kazachstano atstovas Vasilijus Levitas bei Rusijos boksininkas Vladimiras Nikitinas ir airis Michaelas Conlanas. Abu kartus abejotinas pergales iškovojo rusai.

Tarp nušalintųjų yra trys arbitrai, teisėjavę kovoms, kuriose Rio dalyvavo Lietuvos boksininkai Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 64 kg) ir Eimantas Stanionis (iki 69 kg).

E. Petrauskas pirmoje kovoje susitiko su indu Manojumi Kumaru. Pergalė 2:1 atiteko Indijos boksininkui. Šiai dvikovai teisėjavo airis Michealas Gallagheris ir argentinietis Gerardo Poggi.

E. Stanionis pirmoje kovoje 3:0 įveikė kiną Wei Liu, o po to lietuviui buvo įskaitytas pralaimėjimas 0:3 prieš uzbeką Šachramą Gijasovą. Šioms kovoms teisėjavo ir arbitrė iš Alžyro Kheira Sidi Yakoub, o per lietuvio ir kino dvikovą dar dirbo ir M. Gallagheris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)