Ketvirtadienį aikštyne prie sostinės Baltojo tilto startuoja „Satelitte“ serijos tarptautinis moterų paplūdimio tinklinio turnyras, Lietuvoje rengiamas pirmą kartą.

Dėl 7,5 tūkst. eurų prizinio fondo pagrindinėse varžybose susikaus 16 porų. Tarp jų bus mažiausiai trys šeimininkių komandos.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas neslepia, kad tokio rango turnyrą rengti Vilniuje nuspręsta dėl to, jog kojas tarp suaugusiųjų jau apšilo stipriausias lietuviškas duetas – I. Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

„Merginos išaugo iš jaunimo grupės, todėl imamės suaugusiųjų varžybų“, – teigė M. Vasiliauskas.

Be 21-erių bendraamžių poros, Lietuvai pagrindiniame turnyre atstovaus Urtė Andriukaitytė su Irina Zobnina bei Ieva Kazuraitytė su Vilte Makauskaite.

Ketvirtadienį vyksiančiose kvalifikacijos varžybose dalyvaus 16 duetų, tarp kurių bus dar viena lietuviška komanda – Miglė Mazurkevičiūtė ir Ieva Vasiliauskaitė.

Pagrindinis turnyras prasidės penktadienį ir tęsis iki sekmadienio.

M. Vasiliauskas tikisi, kad pusfinalius pasieks ne tik I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė, bet ir U. Andriukaitytė su I. Zobnina. Mat stipriausios žemyno komandos į Vilnių nesusirinks – dalis jų dalyvaus tuo pačiu metu Badene (Austrija) vyksiančiame analogiškame „Satelitte“ turnyre.

Tarp atvykusių svečių grėsmingiausios varžovės bus ukrainietės, švedės, norvegės, vokietės ir ispanės.

„Bendras komandų pajėgumas atitinka mūsų lygį, todėl galime kautis sėkmingai“, – vertino M. Vasiliauskas, kuris pats treniruoja I. Dumbauskaitę ir M. Povilaitytę.

Pergalių lietuvėms pastaraisiais mėnesiais reikia kaip oro. Jaunimo varžybose nebedalyvaujantis duetas sezono pradžioje kolekcionavo tik nesėkmes. Juodą ruožą vainikavo Šveicarijoje vykęs Europos čempionatas, kuriame žemiausią reitingą turėjusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pralaimėjo visus tris mačus.

Todėl visiškai priartėjus lemiamai olimpinės atrankos varžybų stadijai klaipėdietės ir tytuvėniškės duetas norėtų pakelti sau nuotaiką.

„Fizinė forma gera, o žaidime taisome klaidas. Tik kad taisyti reikia beveik viską. Pažiūrėsime, kaip seksis – vilkimės, kad geriau nei iki šiol“, – sakė I. Dumbauskaitė.

Kitą savaitę tinklininkės dar dalyvaus turnyre Lenkijoje, o tuomet laukia kelionė į Norvegiją. Birželio 22-25 d. Stavangeryje vyks Kontinentinės taurės finalas, kuriame 16 komandų grumsis dėl vienintelio kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2-3-ią vietas užimsiančios poros galės pabandyti iš naujo liepos 6-10 d. Sočyje (Rusija) vyksiančiame pasauliniame olimpinės atrankos turnyre, kur bus sudėlioti paskutiniai taškai olimpinių paplūdimio tinklinio varžybų starto protokole.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją