Kol mūsiškiai rengiasi būsimai akistatai, prestižinis italų teniso žurnalas „Il Tennis Italiano“ L. Grigelį priskyrė tarp 20-mečių teniso fenomenų, kurie jau dabar artėja link pirmo ATP reitingo šimtuko, o ateityje gali pasiekti ir dar daugiau. Tai iš dalies patvirtino ir Delfi atliktas statistikos tyrimas.

1991 metų rugpjūčio 14 dieną gimęs L. Grigelis šį sezoną iš viso sužaidė 55 mačus - 31 pergalė ir 24 pralaimėjimai.

Jis šiuo metu pagal savo amžių tarp geriausių 200 planetos žaidėjų užima ketvirtą vietą - yra vyresnis tik už 19-metį australą Bernardą Tomičių (ATP-41), 19-metį amerikietį Ryaną Harrisoną (ATP-79) ir 19-metį ispaną Javierą Martį (ATP-182).

Tuo metu 1990 metų birželio 21 dieną gimęs R. Berankis šiemet iš viso sužaidė 44 mačus - laimėjo 27, pralaimėjo 17.

Jis pagal savo amžių pirmame ATP reitingo 100-uke yra septintas - jaunesni yra ir aukščiau už lietuvį žengia tik šie tenisininkai: 21-erių metų japonas Kei Nishikori (ATP-25), 20-metis Kanados atstovas Milošas Raoničius (ATP-31), 19-metis australas Bernardas Tomičius (ATP-41), 20-metis bulgaras Grigoras Dimitrovas (ATP-72), 19-metis amerikietis Ryanas Harrisonas (ATP-79) ir 21-erių metų vokietis Cedrikas-Marcelis Stebe (ATP-81).

Ar tai reiškia, kad po kelerių metų abu lietuviai gali tikėtis vietos pirmame ATP reitingo dešimtuke?

Nebūtinai. Pirmiausia, neaišku, kaip sparčiai ir sėkmingai jiems patiems seksis tobulėti ir kilti reitinge. Visų antra, 30-metis Rogeris Federeris ir netrukus jo vienmečiu tapsiantis amerikietis Mardy Fishas įrodo, kad tenisą gerai galima žaisti ir įžengus į ketvirtą dešimtį, todėl tikėtina, kad šie meistrai dar negreitai užleis savo pozicijas jaunesniems kolegoms. O trečia, kartais į teniso elitą nauji talentai įsiveržia itin greitai - „tarsi iš niekur“, todėl lietuviams teks atlaikyti dar ir jų konkurenciją.

Tačiau, kaip viskas vyks iš tikrųjų, pamatysime jau tik kitame sezone, kuris startuos sausį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją