Lietuvos vyrų kvartetas dalyvavo 4x100 m plaukimo kompleksiniu būdu rungties atrankoje, kurioje tarp 14 komandų užfiksavo antrą laiką ir pateko į vakare vyksiantį finalą – 3:36,46 min.

Danas Rapšys nuotolį nugara įveikė trečias, o po Giedriaus Titenio spurto krūtine Lietuvos komanda šoktelėjo į pirmą poziciją. Vėliau į baseiną įšokęs ir peteliške plaukęs Deividas Margevičius smuktelėjo vėl į trečią vietą, bet galingas Simono Bilio finišas laisvuoju stiliumi leido aplenkti net tokią galingą komandą kaip Vengrija.

Vieninteliai geriau tiek antrame plaukime, tiek visoje kvalifikacijoje plaukė tik Italijos sportininkai (3:36,16 min.).

Finalas, kuriame be lietuvių, italų ir vengrų dar kovos Prancūzija, Didžioji Britanija, Graikija, Airija ir Švedija, prasidės sekmadienio vakarą nuo 19:23 val.

Verta pažymėti, kad šalies vyrų ekipa jau turi šios rungties bilietą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Jį lietuviai iškovojo 2015-ųjų pasaulio čempionate Kazanėje.

Lietuvos rinktinė Londone jau iškovojo tris medalius: auksą laimėjo Rūta Meilutytė (100 m krūtine), o D. Rapšys (200 m nugara) ir G. Titenis (100 m krūtine) pasidabino bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)