26-erių lietuvė 400 m bėgimo pusfinalyje nuotolį įveikė per 52,00 sek. ir pasiekė antrą rezultatą Lietuvos istorijoje.

Teisę dalyvauti finale iškovojo trys greičiausiai 400 m įveikusios antro pusfinalio dalyvės. Po pirmų 200 metrų lietuvaitė bėgo ketvirta, o finišo tiesiojoje nusileido už finalo borto taip pat likusiai britei Jessie Knight. Paskutinį bilietą, suteikusį teisę pratęsti kovą dėl medalių, pačiupo olandė Lieke Klaver, distanciją įveikusi per 51,81 sek.

Nuo patekimo į finalą lietuvę skyrė vos 0,19 sek.

Greičiausiai pusfinalyje bėgo jamaikietė Stephenie Ann McPherson – 51.26 sek. Antrą rezultatą fiksavo Nyderlandų bėgikė Femke Bol (51.28 sek.), trečia – Bahamų salų sprinterė Shaunae Miller-Uibo.

Planetos uždarų patalpų čempionato debiutantė bendroje rikiuotėje užėmė 9-ą vietą.

„Galbūt vieta džiaugsiuosi truputėlį vėliau, kada aprims emocijos“, – po pasirodymo 400 m rungties pusfinalyje ištarė M. Morauskaitė.

„Kojose buvo daugiau nei tiek, kiek subėgau šiandien pusfinalyje – rezultatą lėmė taktika ir mokėjimas bėgti uždarose patalpose. Šis čempionatas buvo tikrai puikus, puiki pamoka, kuri parodė, kad aš sugebu kovoti su pačiomis stipriausiomis ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Galėjau įrodyti, jog esu rimta konkurentė 400 m distancijoje“, – komentavo lengvaatletė.

„Puikiai pažinojau visas varžoves, jų visų taktikas, kurioje distancijos dalyje jos stipriausios. Pirmieji 200 metrų nėra mano stiprioji pusė, todėl nebuvo dėl ko lįsti į pirmąjį trejetuką nuo pradžių. Mano tikslas pirmame rate buvo užsiimti ketvirtą poziciją – tą ir padariau.

Priešpaskutinėje tiesiojoje „atsidariau“ į antrą takelį, galbūt to nereikėjo daryti, bet lenkė buvo per arti ir tektų stabdytis. Taktinės klaidos lėmė, jog nebuvau pakankamai stipri prasiveržti į pasaulio čempionato finalą“, – bėgimą apibūdino M.Morauskaitė.

Mažą stebuklą lietuvė sukūrė atrankos etape. Ketvirtame bėgime startavusi lengvaatletė dėl patekimo į pusfinalį varžėsi su trimis Tokijo olimpinių žaidynių finalininkėmis – čempione Shaunae Miller-Uibo iš Bahamų, ketvirtą vietą užėmusia jamaikiete Stephenie Ann McPherson bei aštunta finale likusia kubiete Roxana Gomez. Pastarąja mūsiškė pranoko, finišavo trečia (52,11 sek.) bei išplėšė bilietą į pusfinalį.

„Išvydus varžoves atrankoje reakcija buvo, kad ir vėl „pasisekė“ kaip pernai Torunėje (Europos čempionate – aut. past) – vėl patekau į stipriausią bėgimą. Šiuo metu to bėgimo favoritės man per stiprios, tad žinojau, kad turiu minimum būti trečia, jog patekčiau į pusfinalį. Jaučiau, kad mano atrankos bėgimas bus greičiausias ir ta nuojauta pasitvirtino“, – sakė M.Morauskaitė.

Šis sezonas Ispanijoje gyvenančiai lietuvei labai sėkmingas: Rafaelio Blanquero Alcantudo auklėtinė dukart pagerino Lietuvos rekordą (51,63 sek.), iškovojo teisę dalyvauti pirmame karjeroje pasaulio uždarų patalpų čempionate bei įvykdė vasarą vyksiančio Europos čempionato normatyvą.

„Šį sezoną viršijau absoliučiai visus lūkesčius. Sau įrodžiau, kad esu ten, kur turiu būti – mano vieta yra tarp stipriausių 400 metrų bėgikių“, – šyptelėjo M. Morauskaitė.

Pasaulio čempionate iš lietuvių kartu su ja dalyvaus vienintelis Simas Bertašius. Šeštadienį jis startuos 1500 m distancijoje. Abu sportininkai debiutuoja uždarų patalpų planetos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją