DELFI V. Alekna patikino gavęs legendinio krepšininko sutikimą. Kitų savo komandos narių kandidatas į LTOK prezidentus kol kas neįvardija.

„Yra keletas pretendentų tiek į viceprezidento, tiek į generalinio direktoriaus postą. Norėčiau savo komandoje matyti ir Dainą Gudzinevičiūtę, aišku, jei tik ji sutiks. Nenoriu nieko griauti, daryti revoliucijų. Naują komandą sudarysiu ir iš esamų LTOK direktorato narių“, – teigė V. Alekna.

LKF, kaip ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF), laikoma aktyviausia disko metiko kandidatūros rėmėja.

Antradienį pristatydamas savo rinkiminę programą V. Alekna siekių bei darbų, kurių imtųsi tapęs LTOK vadovu, pernelyg nedetalizavo, apsiribodamas bendromis frazėmis apie sporto organizacijų ir atsakingų valstybinių institucijų interesų derinimą, abipusio pasitikėjimo stiprinimą, sportininkų ir specialistų socialinių garantijų įtvirtinimą.

Konkretesnis V. Alekna buvo kalbėdamas apie olimpinio judėjimo finansavimo klausimus. Kandidatas sukritikavo dabartinį LTOK finansavimo modelį, pavadinęs jį neskaidriu. Anot jo, LTOK vykdomojo komiteto nariams pateikiama tik dalis informacijos apie lėšas, gaunamas iš pagrindinio olimpinio judėjimo finansinio šaltinio - loterijų bendrovės "Olifėja".

„Turime pilnai išnaudoti visą LTOK finansinį potencialą, kas, mano nuomone, šiuo metu nėra daroma. Jei pažiūrėtume į skaičius, vaizdas toks, kad iki šiol skaidru nebuvo“, – sakė V. Alekna.

Jis tikino, kad 2013 metais LTOK biudžetas galėtų sudaryti per 20 mln. litų, o 70 proc. šios sumos atitektų sporto federacijoms, administravimo reikmėms išnaudojant tik apie 5-10 proc. lėšų. Taip pat V. Alekna DELFI teigė jau kalbėjęs su keliais potencialiais naujais rėmėjais, neatsisakančiais papildyti LTOK biudžetą.

LTOK prezidento rinkimai vyks spalio 12 d. LTOK generalinės asamblėjos rinkimų sesijoje balso teisę turės 103 olimpinio komiteto nariai. Kol kas iškeltos dvi kandidatūros: V. Aleknos ir šaulės D. Gudzinevičiūtės.

Primename, kad nuo LTOK atkūrimo 1988 metais šalies olimpiniam judėjimui vadovavęs Artūras Poviliūnas artėjančiuose rinkimuose nusprendė nebedalyvauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)