Daugkartinė pasaulio BMX čempionatų laureatė, mažųjų dviračių meistrė Vilma Rimšaitė lygiai vidurdienį, skambant Šiaulių pučiamųjų orkestrui, iškėlė Lietuvos vėliavą Šiaulių prisikėlimo aikštėje.

„Simboliška, tačiau būtent šią dieną atveriame Lietuvos vartus svečiams net iš 60 pasaulio valstybių. Linkiu visiems prasmingos valstybės dienos ir, žinoma, pamilti sportą. Juk tuomet, kai darnus žmogus, darnus yra ir pasaulis“ – sveikinimo kalboje sakė Šiaulių miesto meras J. Sartauskas.

Miestiečius bei užsienio delegacijas sveikino Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, 5-ų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių „Šiauliai 2012“ atstovas Brianas Dixonas, bei Lietuvos kariuomenės oro pajėgų leitenantas Virginijus Steponavičius.

Renginio metu visų susirinkusių laukė kelios staigmenos. Net 5 Šiaulių miesto parašiutininkų klubo sportininkai į šventės vietą atvyko tiesiai iš dangaus. Parašiutininkai į prisikėlimo aikštę nusileido rankose laikydami TAFISA pasaulio sporto visiems vėliavą, kuri vėliau buvo iškelta šalia Lietuvos vėliavos. Tuo tarpu NATO oro pajėgų pilotai iš Lenkijos visiems susirinkusiems savo sveikinimus išreiškė didžiuliu greičiu naikintuvais praskrieję virš Prisikėlimo aikštės.

B. Dixoon teigimu, TAFISA vienija 260 organizacijų iš 140 šalių, ir net 60 šalių delegacijos šiandien jau yra atvykusios į Šiaulius ir yra labai džiugu, kad tokią ypatingą Lietuvos valstybei dieną švenčiame kartu su dalyviais iš kitų pasaulio šalių.

Iš karto po iškilmingo Lietuvos valstybės dienos minėjimo Prisikėlimo aikštėje atidarytas menų festivalis „Lietuviais esame mes gimę“. Renginio metu pasirodė Šiaulių miesto mėgėjų meno kolektyvai, atlikę liaudiškos muzikos programą.

Susirinkusių žvilgsnius traukė spalvingi šiltųjų kraštų atstovų etnokultūriniai pasirodymai. Nors renginio diena pasitaikė labai karšta ir bene visi susirinkusieji į renginį braukė prakaito lašus, Kenijos, Indonezijos bei P. Korėjos kolektyvams oras pasirodė tiesiog puikus, mažai tesiskiriantis nuo jų šalių. Visi kolektyvai Lietuvoje bei Šiauliuose viešintys pirmą kartą sutartinai džiaugėsi šiltu žmonių bendravimu ir galimybe dalyvauti TAFISA pasaulio sporto visiems „Šiauliai 2012“ žaidynėse.

P. Korėjos kolektyvas atliko savo tradicinį pasirodymą DongNaeYaRyu, kas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „šokis su kaukėmis“, Indonezija sušoko savo šalyje labai populiarų šokį Poco-poco, o Kenijos kolektyvas pristatė žaidimą Ivo bei nacionalinius šokius.

Killenas Omondi, atvykęs iš Kisumu miesto Kenijoje teigė, kad visas kolektyvas labai džiaugiasi galėję atvykti į Šiaurės valstybę ir nori kuo greičiau atlikti savo pasirodymus bei geriau supažindinti visus su Kenija.

„Taip, mes esame Afrikos valstybė, kuri pasauliui užaugina aukščiausios rūšies kavą bei arbatą, mes buvome Anglijos kolonija, tačiau turime savo tradicijas, savo autentiką ir norime ja pasidalinti su visais susirinkusiais“ – teigė K. Omondi.

„Tikiuosi, kad visi džiaugiasi šiuo įvykiu. Mes atvykome iš tolimos šalies ir su malonumu stebėsime varžybas, linkiu visiems TAFISA žaidynėse kuo geriau praleisti laiką“, – linkėjo Indonezijos atstovas Iskandaras Zulkarnainas.

TAFISA žaidynės liepos 5-11 dienomis vyksta visame Šiaulių regione - Šiaulių miesto ir rajono, Akmenės, Joniškio, Kelmės, Radviliškio, Pakruojo savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)