Ryte vykusioje spaudos konferencijoje aukščiausi TAFISA bei miesto vadovai kalbėjo apie įsibėgėjančių žaidynių aktualijas, sklandžiai išspręstus visus delegacijų atvykimo bei akreditacijų klausimus, žaidynių bei sporto visiems svarbą.

„Sveikinu visus Lietuvos žmones su Valstybės diena. Tai svarbi šventė. Liepos 6-a taip pat didžiulė šventė tūkstančiams sporto mėgėjų iš viso pasaulio, atvykusiems į Lietuvą, į Šiaulius“ - sakė TAFISA prezidentas Dr. Kang-Too Lee. - Dėkojame Šiauliams už jiems suteiktą progą pristatyti savo sporto šakas, savo šalių nacionalinius sporto žaidimus, kultūrą, tradicijas“.

Pasak TAFISA prezidento, mėgėjiškas sportas - tai sveikesnis gyvenimas ir nauji draugai. Sportas suartina skirtingus žmones, skirtingas kartas, skirtingas tautas. Sporto visiems žaidynės - geriausias to pavyzdys.

Šiaulių miesto mero Justino Sartausko teigimu, organizuojant žaidynes sukaupta milžiniška patirtis, turėsianti tęstinumą ir praversianti miestui.

„Surengti pasaulio sporto visiems žaidynes ir priimti tūkstančius svečių tokiame nedideliame mieste kaip Šiauliai - didelė atsakomybė. Šiaulių sporto bendruomenė keletą metų dirbo, kad renginys įvyktų tokiame lygyje, kaip vyksta pasaulinio lygio renginiai. Džiaugiuosi geru pasirengimu, geru oru, gera žaidynių dalyvių nuotaika“, - sakė J. Sartauskas.

TAFISA generalinio sekretoriaus Wolfgango Baumanno teigimu, mėgėjų sportas yra ne mažiau svarbus nei profesionalus.

„Pasaulio bendruomenė, susirinkusi Šiauliuose, atvežė labai stiprią žinią - sportas ir fizinė veikla yra daug daugiau nei mes paprastai matome per televiziją ir daug daugiau nei pamatysime per olimpiadą Londone. Pasaulio sporto paveikslas yra daugiasluoksnis, apima apie 300-500 sporto šakų, kurios nėra nušviečiamos žiniasklaidoje, tačiau milijonų žmonių visame pasaulyje praktikuojamos. Jos apima tautų kultūrą, šaknis it istoriją“ - sakė W. Baumanas.

Pasak W. Baumano, Šiauliai išliks tūkstančių žmonių atmintyje kaip sportiškas ir aktyvus miestas, priėmęs skirtingų kultūrų, skirtingų sporto šakų dalyvius, kurie išsiveš šią žinią apie Lietuvą ir dalinsis ja su draugais visame pasaulyje.

„Visa pasaulio mėgėjiško sporto bendruomenė tai labai vertina“ - sakė svečias.

Žaidynių direktorius Kęstutis Petraitis spaudos konferencijos dalyviams pristatė žaidynių dalyvių atvykimo, registracijos, apgyvendinimo aktualijas bei vakar Palangoje vykusioje ES Regionų komiteto EDUC konferencijoje svarstytus klausimus.

„EDUC konferencijos ašinė tema - masinio sporto plėtra, klausimai, kaip sudaryti visiems prieinamas sąlygas sportuoti, būti aktyviems. Didįjį sportą mes visi žinome ir vertiname. EDUC konferencijoje buvo kalbama apie tūkstančius sporto mėgėjų sutraukiančias sporto šakas, jų galimybes skatinant verslą, darbo vietų kūrimą, sveikatingumo skatinimą“, - sakė Kęstutis.

Žaidynių direktorius pasidžiaugė, kad Šiauliai sudarė visas sąlygas žaidynių dalyviams iš viso pasaulio ne tik sudalyvauti savo sporto šakos rungtyse, bet ir įvairiuose kultūriniuose renginiuose, pamatyti Šiaulių karštą, sužinoti apie Lietuvą.

TAFISA žaidynės liepos 5-11 dienomis vyksta visame Šiaulių regione - Šiaulių miesto ir rajono, Akmenės, Joniškio, Kelmės, Radviliškio, Pakruojo savivaldybėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)