„7 kilometrai iki finišo nuskridau nuo kelio – lengvai priguliau, bet grįžau ir įvažiavau į dešimtuką“, – lenktynių nuotykiais dalinosi T. Vaitkus bei paaiškino griuvimo priežastį:

„Neliko stabdžių. Lietui pilant kaip iš kibiro, su vandeniu visur taškėsi smėlis bei purvas, kas „suėdė“ stabdžių kaladėles ir posūkyje dingo stabdžiai.“

Nepaisant griuvimo T. Vaitkus pasirodė geriausiai iš „Rietumu-Delfin“ komandos. Artimiausias komandos draugas bei pirmo etapo nugalėtojas latvis Armandas Becis identišku laiku finišavo penkioliktas.

Po keturių etapų „Tour of China I“ lyderiu tapo šio etapo nugalėtojas Danielis Collis iš „Nippo – Vini Fantini“ komandos. Italas į pirmą poziciją šoktelėjo iš 16 vietos. Antras bendroje įskaitoje tapo ukrainietis Oleksandras Polivoda („Kolss BDC Team“ komanda), trečias – baltarusis Stanislavas Bazhkou („Minsk Cycling Club“ komanda). Tiesa, pastarųjų dviratininkų šuolis bendroje įskaitoje dar įspūdingesnis - iš 28 ir 56 vietų atitinkamai.

Tomas Vaitkus po ne itin sėkmingo etapo bendroje įskaitoje smuktelėjo viena vieta žemyn iš 12 į 13 ir „Tour of China I“ lyderiui nusileidžia 49 sekundes.

Penktasis „Tour of China I” 156,1 km ilgio etapas vyks ketvirtadienį, likę du – spalio 9 ir 11 dienomis. Nuo spalio 13 dienos prasidės antrasis 624,6 km ilgio “Tour of China II” turas (5 etapai), o pasirodymą Kinijoje Tomas Vaitkus baigs prestižinėse 1476,5 km (9 etapų) lenktynėse „Tour of Hainan“ spalio 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)