Tarptautinės medicinos mokslininkė, profesorė Devi Sridhar pareiškė, jog nesant efektyvaus ir įperkamo gydymo, koronavirusas išliks grėsme ir kitais metais, o tokiu atveju Pasaulio Sveikatos Organizacija nurodys olimpines žaidynes atšaukti.

„Diskutuojame su mokslininkais ir sutariame, jog olimpinių žaidynių likimas priklausys nuo to, ar bus sukurta vakcina. Prognozuojama, jog vakcina gali būti sukurta per metus ar pusantrų, todėl jos atsiradimas iki kitos vasaros yra realus.

Jei vakcina bus sukurta per metus, tuomet olimpinės žaidynės turėtų įvykti. Jei medicinos mokslininkai proveržio nepadarys ir vakcinos nesukurs, olimpinės žaidynės vykti neturėtų. Vertinti situacija bus galima po metų“, – sakė Edinburgo universiteto profesorė.

Planuojama, kad šiais metais vykti turėjusios olimpinės žaidynės bus surengtos 2021 metų liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis. Tai yra vos ketvirtas kartas istorijoje, kai olimpinės žaidynės neįvyks numatytais metais. Iki šiol olimpiados buvo atšauktos tik per pasaulinius karus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)