Nors ir neturėjusi išsikėlusi didelių tikslų prieš sezoną,„Orkelljunga“ ekipa žaidė puikiai.

„Grand Prix“ turnyre ji užėmė antrąją vietą, o čempionato reguliariajame sezone rikiavosi ketvirtoje pozicijoje. Visgi čempionatas šiemet neturės nugalėtojo.

Kaip teigė T. Vilimas, dėl koronaviruso grėsmės Švedijos čempionatas buvo sustabdytas, o nugalėtojai nebus paskelbti. Paskutines dvi vietas užėmusios komandos, jei norės, išsaugos vietas elite.

„Mano mieste gyvenimas vyksta kaip ir prieš virusą, gal tiesiog labiau sumažėjo žmonių judėjimas mieste. Draudimų daug neturime, gal tik labiau rekomendacijos, kaip apsisaugoti nuo viruso. Bet darbe tvyro įtampa, nes nežinome, kiek ilgai turėsime darbus, todėl jausmai tokie dvejopi“, – ltf.lt pasakojo Lietuvos tinklininkas.

T. Vilimas jau tradiciškai yra vienas rezultatyviausių Švedijos čempionato žaidėjų. Jis pagal pelnytus taškus tarp visų žaidėjų užėmė trečiąją vietą (369 tšk.).

„Šį sezoną galėčiau įvertinti kaip vieną geriausių mano karjeroje. Švedijoje mes buvome lygos išsišokeliai. Atsimenu, kai prieš sezoną Andžejui sakiau, kad būtų gerai, jei užimtume 6-7 vietas, o mes po pirmo rato buvome ketvirti, o „Grand Prix“ turnyre užėmėme antrą vietą, nugalėję favorite laikytą „Hylte-Halmstad“ komandą, kurios sudėtyje buvo bene geriausias paskutinio 20-mečio Švedijos tinklininkas Marcusas Nilssonas, – kalbėjo T. Vilimas. – Reguliarųjį sezoną taip pat baigėme ketvirtoje vietoje. Sunku pasakyti, kaip būtų susiklosčiusios atkrintamosios varžybos, bet buvome pasirengę vėl nustebinti.

Kadangi šiemet komanda buvo nauja, realių tikslų neturėjome, bet ekipos viduje buvome sutarę, kad sieksime žaisti akiai patrauklų tinklinį ir niekada nepasiduosime, rodysime kovotojų charakterį bei visada padėsime vieni kitiems aikštelėje. Mano nuomone, šiuos tikslus įgyvendinome“.

T. Vilimas džiaugėsi, kad šį sezoną galėjo rungtyniauti su A. Savostenoku.

„Taip, tai buvo labai smagus sezonas. Visada labai smagu žaisti komandoje su tautiečiu. Jau vien kalbėtis gimtąja kalba yra be galo smagu. Dažniausiai išvykose gyvendavome tame pačiame kambaryje, tuo pačiu automobiliu vykdavome į rungtynes. Manau, kad tiek aš, tiek jis, turėjome labai smagų sezoną“, – sakė T. Vilimas.

Sportininkas prisipažino, kad Švedijos tinklinio lygis yra nusistovėjęs, bet tai yra gera terpė prieš kylant į aukštesnį lygį.

„Sakyčiau, kad Švedijos tinklinio lygos jau kurį laiką stovi vienoje. Jis yra pakankamai aukšto lygio. Daug Švedijos tinklininkų žaidžia aukštesnio pajėgumo klubuose užsienyje, o tai reiškia, kad Švedijos lyga yra pakankamai pajėgi išugdyti žaidėjus stipresnėms užsienio komandoms.

Manau, kad Švedijos lyga, būtų ideali pirma stotelė profesionalo karjeroje Lietuvos tinklininkams“, – mintimis dalinosi T. Vilimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)