Nugalėtoju antrus metus iš eilės tapo Vitalijus Bertašius (2.Dan).

Lietuvos kiudo čempionatas teigia, kad: „Kiudo – tai galimybė prisiliesti prie šimtmečiais nugludintos šaudymo iš lanko technikos. Ši praktika lavina ir kūną, ir protą. Varžybų metu reikia išlikti ramiam, bet neprarasti koncentracijos ir siekti atlikti šūvį geriausiai kaip moki“.

Vitalijus surinko 8 pataikymus iš 12 galimų. Sidabro medalis atiteko Ringai Baltrušaitei (3.Dan), o bronzą iškovojo šiemet 1.Dan egzaminą išlaikęs Vitalijus Naumavičius.

Varžybos vyko pagal Tarptautinės kiudo federacijos taisykles: kiekvienas dalyvis šauna 12 strėlių (3 serijas po 4 šūvius) iš 28 m atstumo į 36 cm skersmens taikinius. Vyrai ir moterys varžybose dalyvauja kartu.

Nugalėtoju tampa daugiausiai pataikymų surinkęs sportininkas. Kiudo kovos mene šūvio atlikimas yra ne mažiau svarbus nei taiklumas, todėl yra įsteigiamas ir Stiliaus prizas už geriausią bendrą pasirodymą.

Šiemet Stiliaus prizas įteiktas R. Baltrušaitei. Čempionatui teisėjavo pirmojo pasaulio čempionato laimėtojas Feliksas F. Hoffas (Kioši 6.Dan) ir pirmojo Europos čempionato laimėtoja Connie Brandl-Hoffas, (Renši 5.Dan).

Šios varžybos buvo vienos iš atrankinių į kitais metais Frankfurte vyksiantį Europos kiudo čempionatą. Lietuvos kiudo federacija yra Europos kiudo federacijos ir Tarptautinės kiudo federacijos narė.

Kiudo (japonų kalba – „lanko kelias“) yra viena seniausių kovos meno rūšių. Jis gali būti praktikuojamas kaip kovos menas, kaip sportas, kaip ceremonija ar kaip asmeninio tobulėjimo kelias, kuriame svarbu grožis ir elegancija, koncentracija ir tikslumas, greitis ir jėga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją