A. Zanardi, kuriam abi kojos buvo amputuotos prieš beveik 20 metų dėl traumų, patirtų per automobilių lenktynes Vokietijoje, penktadienį dalyvavo Toskanos regione vykusioje estafetėje „Obiettivo tricolore“. Nuokalnėje jis nesuvaldė savo dviračio ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkvežimiu.

53 metų italas buvo nuskraidintas į ligoninę Sienoje, kur jam buvo skubiai atlikta operacija dėl veido ir galvos sužalojimų.

„Zanardi atlikta subtili neurochirurginė intervencija, paskui jis perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių. Jo hemodinaminiai ir medžiagų apykaitos parametrai stabilūs“, – sakoma ligoninės pranešime.

„Jis lieka intubuotas ir prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato, bet jo neurologinė būklė tebėra sunki“, – pridūrė medikai.

Neurochirurgas Giuseppe Olivieri naujienų agentūrai AGI sakė, kad A. Zanardi būklė gali stabilizuoti „po savaitės ar 10 dienų. Tada jį bus galima pažadinti ir įvertinti padėtį.“

A. Zanardi, anksčiau lenktyniaudavęs Didžiojo prizo lenktynėse, dukart tapo JAV CART serijos lenktynių čempionu, bet po 2001 metais įvykusios avarijos Vokietijos trasoje „Lausitzring“ prarado abi kojas.

Vėliau jis laimėjo keturis aukso ir du sidabro medalius 2012 ir 2016 metų parolimpiadose, taip pat ne kartą triumfavo pasaulio čempionatuose, lenktyniaudamas rankoms varomu dviračiu.

Šeštadienį žinia apie parolimpinio sporto žvaigždę ištikusią nelaimę buvo skelbiama Italijos laikraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Premjueras Giuseppe Conte per „Twitter“ parašė: „Būk narsus, Alexai, nepasiduok. Visa Italija kovoja su tavimi.“

„Kovok, kaip moki tai daryti, Alexai. Esi išties didis žmogus, drąsuolis“, – savo tviterio žinutėje rašė „F1 Ferrari“ komandos lenktynininkas Charles'is Leclercas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)